Κόσμος

Ουκρανία: Η αιτία της πυρκαγιάς που “ξύπνησε” μνήμες Τσερνομπίλ!

Την αιτία της πυρκαγιάς σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία, που “ξύπνησε” μνήμες Τσερνομπίλ, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, Τετάρτη (1.5.2019) στην Ουκρανία, τη φωτιά, που θύμισε τον τρόμο του Τσερνομπίλ, προκάλεσε βλάβη – πιθανόν βραχυκύκλωμα – σε μετασχηματιστές υψηλής τάσης.

Η πυρκαγιά περιορίστηκε μέσα σε μία ώρα και σύμφωνα με τις μετρήσεις που ακολούθησαν, δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας, ούτε και αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ωστόσο, η βλάβη στους μετασχηματιστές δεν είναι η πρώτη ζημιά που αναφέρεται το τελευταίο διάστημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της περιοχής Ρίβνε.

Μόλις στις 16 Απριλίου, βλάβη σε αντλία προκάλεσε διακοπή ρεύματος, με συνέπεια να σταματήσει η λειτουργία ενός πυρηνικού αντιδραστήρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρώην σεναριογράφος ξεμπροστιάζει τους «Cornell 7» – Έφτιαξε σάιτ για τους επτά που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας
Σύμφωνα με αγωγή που έχει κατατεθεί, επτά φοιτητές της αδελφότητας ΧΦ φέρονται να νάρκωσαν και να βίαζαν μια 20χρονη στο σπίτι της αδελφότητας στη Νέα Υόρκη, τον Οκτώβριο του 2024
Πρώην σεναριογράφος ξεμπροστιάζει τους «Cornell 7» – Έφτιαξε σάιτ για τους επτά που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας