Κόσμος

Ουκρανία: Η Γαλλία θεωρεί εξαιρετικά πιθανή μια «σφοδρή επίθεση» της Ρωσίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν εξέφρασε την εκτίμηση ότι «όλα τα στοιχεία» συντρέχουν για μια «σφοδρή» στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Υφίστανται όλα τα στοιχεία προκειμένου να διεξαχθεί μια σφοδρή επίθεση εκ μέρους των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία; Ναι, αυτό είναι αλήθεια, είναι πιθανό, είναι πιθανό (να γίνει) γρήγορα», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5.

«Αυτό ελλοχεύει», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει ενδείξεις μιας επικείμενης επέμβασης της Ρωσίας.

«Άραγε, ο πρόεδρος Πούτιν πήρε τις αποφάσεις του σχετικά με μια επιχείρηση ή όχι; Κατά τη γνώμη μου, τίποτα δεν το υποδεικνύει αυτό σήμερα», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Η Ρωσία έκρινε πιθανή σήμερα μια διπλωματική διευθέτηση της κρίσης μεταξύ Μόσχας και Δύσης με επίκεντρο την Ουκρανία και ανακοίνωσε το τέλος ορισμένων στρατιωτικών γυμνασίων, τη στιγμή που ο φόβος μιας επικείμενης εισβολής φθάνει στο αποκορύφωμά του.

«Υπάρχει μια απαράδεκτη στρατιωτική κατάσταση με μια κλιμάκωση που εντείνεται», επισήμανε, εντούτοις, ο Ζαν Ιβ Λεντριάν. «Είναι επείγον για όλους μας να σταματήσει η κλιμάκωση».

Click4more: Διάγγελμα Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία στις 16 Φεβρουαρίου – «Μόνο αν προκληθούμε» λέει η Μόσχα

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να εμποδίσει την Ουκρανία να έχει την κυριαρχία της, την ακεραιότητά της…».

«Εάν κατά σύμπτωση, η κυριαρχία, ένα μέρος της κυριαρχίας ή της ακεραιότητας της Ουκρανίας αμφισβητηθούν από μια σημαντική επέμβαση εκ μέρους της Ρωσίας, τότε θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες, μαζικές κυρώσεις», τόνισε.

Η Γαλλία σε κατάσταση αναμονής για την Ουκρανία

Η Γαλλία δεν έχει προς το παρόν καλέσει τους χίλιους υπηκόους της που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα. Όμως, οι οικογένειες του προσωπικού της πρεσβείας που θέλουν να «επιστρέψουν» μπορούν να το κάνουν, είπε ο Ζαν Ιβ Λεντριάν.

«Με τον παραμικρό κίνδυνο θα λάβουμε άμεσες αποφάσεις», συμπλήρωσε ο ίδιος. Το Παρίσι συστήνει μονάχα, προς το παρόν, στους Γάλλους να μην επισκέπτονται την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: «Πήγα στην Άπω Ανατολή γιατί οι σχέσεις με 12χρονες εδώ είναι νόμιμες», έλεγε σε γράμμα στην πρώην γυναίκα του ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ
Βαριές καταγγελίες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας, οι αρχές εξετάζουν υλικό που καταγγέλλεται ότι βρέθηκε στο σπίτι του στις Φιλιππίνες - Ο ίδιος μιλά για «αρρωστημένα ψέματα»
Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας
Κακοκαιρία στην Βρετανία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από την καταιγίδα Boelo – Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Λιντς-Μπράντφορντ της Αγγλίας, Μπέλφαστ και Τζορτζ Μπεστ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου, του Ινβερνές και του Αμπερντίν στη Σκωτία
Καταιγίδα
Ανατροπή και ήττα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ιστορικό ρεκόρ ψηφοφόρων με 70% συμμετοχής - Ολονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι
«Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έπειτα από 14 χρόνια στην πολιτική ηγεσία της χώρας
Βούτσιτς
83
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ 10
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου