Κόσμος

Ουκρανία: «Η Ρωσία τρομοκρατεί και σκοτώνει αμάχους» λέει ο Ζελένσκι – Σφοδρά πλήγματα σε Κίεβo, Μικολάιβ και Ζιτομίρ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αμείωτη ένταση μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις δυνάμεις της Ρωσίας να σφυροκοπούν εκ νέου αρκετές περιοχές της χώρας. Τα νέα πλήγματα στο Κίεβο έχουν προκαλέσει εκρήξεις, γεμίζοντας καπνούς τον ουρανό της ουκρανικής πρωτεύουσας. 

Η νέα επίθεση της Ρωσίας, σύμφωνα με τις Αρχές της Ουκρανίας, σημειώθηκε σε «καίρια υποδομή» του Κιέβου. Πρόκειται για τρία πλήγματα πυραύλων σε «εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος». 

Kyiv Ukraine Reuters

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι τρομοκρατεί και σκοτώνει αμάχους έπειτα από τις σημερινές αεροπορικές επιθέσεις, σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε επίσης ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυραυλικό πλήγμα σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Μικολάιβ, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

«Η Ουκρανία βάλλεται από τους κατακτητές. Συνεχίζουν να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα–να τρομοκρατούν και να σκοτώνουν πολίτες. Το τρομοκρατικό κράτος δεν θα αλλάξει τίποτα προς όφελός του με τέτοιες ενέργειες. Απλά θα επιβεβαιώσει τον καταστροφικό και δολοφονικό του χαρακτήρα, για τον οποίο θα λογοδοτήσει σίγουρα», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Πλήγματα σε Κίεβο και Μικολάιφ, χωρίς ρεύμα η Ζιτομίρ

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρία πλήγματα σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος» στο ανατολικό τμήμα του Κιέβου, σημειώνει ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας σε μήνυμα που ανήρτησε στα social media. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι η επίθεση έγινε σε «καίρια υποδομή» και ότι εργαζόμενοι σε σωστικά συνεργεία κατευθύνονται προς την περιοχή.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Ζιτομίρ δήλωσε ότι διεκόπη η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στην πόλη αυτή στη βόρεια Ουκρανία έπειτα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης (18.10.2022). «Τώρα η πόλη δεν έχει φως ή νερό. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με γεννήτριες», σημείωσε ο Σέρχιι Σουχόμλιν σε ανάρτησή του στο Facebook. Η Ζιτομίρ είχε πληθυσμό 260.000 κατοίκων πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα πολυκατοικία στην πόλη λιμάνι Μικολάιβ, στη νότια Ουκρανία, επλήγη επίσης από ρωσικό πύραυλο και πυροσβέστες ανέσυραν το πτώμα ενός άνδρα από τα ερείπια, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε το Reuters. Ο πύραυλος αυτός προκάλεσε τη μία από τις τρεις εκρήξεις που ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη αυτή και κατέστρεψε τελείως τη μία πτέρυγα της πολυκατοικίας που βρίσκεται στο κέντρο του Μικολάιβ, όπου άνοιξε έναν τεράστιο κρατήρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Mykolaiv Ukraine Reuters Mykolaiv Ukraine Reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι