Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ουκρανία: Ήχησαν αντιαεροπορικές σειρήνες λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής με την ΕΕ

Ουκρανία: Ήχησαν αντιαεροπορικές σειρήνες λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής με την ΕΕ

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα στο Κίεβο, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής Ουκρανίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ο αντιαεροπορικός συναγερμός επεκτάθηκε στη συνέχεια σε όλη τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόκειται να υποδεχθεί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία, ενώ συζητά με το Κατάρ για την αποστολή Gepard.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό η Γερμανία έδωσε το πράσινο φως για την προμήθεια αρμάτων μάχης Leopard 1 από τα αποθέματα της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας στον στρατό της Ουκρανίας και βρίσκεται σε συνομιλίες με το Κατάρ για την επαναγορά 15 αρμάτων εφοδιασμένων με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard για να στείλει στο Κίεβο, αναφέρει δημοσίευμα στο φύλλο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που κυκλοφορεί σήμερα.

Η παράδοση των παλαιότερων Leopard στην Ουκρανία μπορεί να γίνει αμέσως αφού επισκευαστούν, διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις