Κόσμος

Ουκρανία: Καλπάζει ο κορονοϊός στο Κίεβο – Κλείνουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τεράστια είναι η διασπορά του κορονοϊού στο Κίεβο και γι’ αυτό τον λόγο ελήφθησαν νέα αυστηρότερα μέτρα.

Συγκεκριμένα, το Κίεβο, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το οποίο έχει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στη χώρα, θα κλείσει όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς και θα περιορίσει τις δημόσιες συγκοινωνίες από τις 5 Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο.

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Διαφορετικά, θα υπάρχουν χιλιάδες θάνατοι καθημερινά”, τόνισε σε μήνυμά του στο Telegram.

Η Ουκρανία, όπου ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 έχει μείνει πίσω, κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ θανάτων από τον κορονοϊό, 407, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το φράγμα των 400.

Σε αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία, με 11.226 νέα κρούσματα μόνο σήμερα, ο αριθμός των ημερήσιων νοσηλειών ανήλθε επίσης σε νέο ρεκόρ, 5.558, μια πρόκληση για το ερειπωμένο σύστημα υγείας της χώρας, μιας από τις φτωχότερες της Ευρώπης.

Από την αρχή της πανδημίας η Ουκρανία, με πληθυσμό περίπου 40 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει σχεδόν 1,7 εκατομμύριο λοιμώξεις και σχεδόν 32.000 θανάτους.

Ο εμβολιασμός άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου, με καθυστερήσεις στις παραδόσεις, επιμελητειακά προβλήματα αλλά και μια πολύ διαδεδομένη τάση κατά το εμβολίου, που τροφοδοτείται από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν αλλού στην Ευρώπη από το εμβόλιο της AstraZeneca, το μόνο που διατίθεται στη χώρα.

Μέχρι σήμερα, λίγο περισσότεροι από 230.000 Ουκρανοί έχουν λάβει μια πρώτη δόση.

Η Ουκρανία έχει λάβει μόλις 500.00 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, που παράχθηκαν στην Ινδία και διατέθηκαν στην αγορά με την ονομασία Covishield. Εισήγαγε επίσης 215.000 δόσεις του CoronaVac, αλλά η αρχή της χορήγησης αυτού του κινεζικού εμβολίου δεν αναμένεται πριν από την προσεχή εβδομάδα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στην Ιταλία: Πελάτες «έπαιξαν» μπουνιές στην προσπάθεια να αγοράσουν ρολόγια Royal Pop της Swatch και της Audemars Piguet
Στιγμές έντασης επικράτησαν όταν η ασφάλεια χρειάστηκε να παρέμβει για να ηρεμήσει τους παρευρισκόμενους οι οποίοι εξαγριώθηκαν μόλις έμαθαν ότι τα πολυτελή ρολόγια εξαντλήθηκαν
Χάος στην Ιταλία: Πελάτες «έπαιξαν» μπουνιές στην προσπάθεια να αγοράσουν ρολόγια Royal Pop της Swatch και της Audemars Piguet
Οδηγός στην Ιταλία έριξε το αυτοκίνητό του σε πεζούς και μαχαίρωσε περαστικό - Τουλάχιστον 8 τραυματίες
Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος αφού χτύπησε τους πεζούς, ενώ ο οδηγός μαχαίρωσε έναν άνδρα που προσπάθησε να τον σταματήσει
Ιταλία
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες