Κόσμος

Ουκρανία: Καταδικάζει τις δολοφονίες μεν το Ισραήλ αλλά χωρίς αναφορές στη Ρωσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ καταδίκασε τις δολοφονίες αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, χωρίς όμως να κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις ως υπεύθυνες.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από τις φρικτές εικόνες -τις φρικιαστικές σκηνές- και τις καταδικάζουμε. Τα δεινά των Ουκρανών αμάχων είναι τεράστια και κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε», τόνισε ο Μπένετ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Το Ισραήλ τηρεί αποστάσεις από την έναρξη της ρωσικής εισβολής της στην Ουκρανία, δίχως να επικρίνει την Ρωσία. Αντ’ αυτού ο πρωθυπουργός Μπένετ επιχειρεί να μεσολαβήσει για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Το εβραϊκό κράτος επίσης επιθυμεί να αφήσει ανοιχτούς τους διαύλους με τον ρωσικό στρατό στη Συρία, όπου τακτικά ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ «έσπασε» το πρωτόκολλο για χάρη του Σι Τζινπίνγκ – Τον υποδέχτηκε προσωπικά στο αεροδρόμιο
Η άφιξη του Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιήθηκε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, με κόκκινο χαλί και άγημα να έχουν παραταχθεί για την τελετή - Οι δύο ηγέτες συνοδεύονταν από τις συζύγους τους
Η υποδοχή του Τραμπ στον Σι Τζινπίνγκ
Αλβανία: Ανάβουν «φωτιές» τα ερωτικά μηνύματα της πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών με τον Αγκάσι – «Θα καταλήξουμε άσχημα»
Μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται περιλαμβάνονται αναφορές σε συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αλλά και άλλες ευαίσθητες επαφές
Η Βλόρα Χισένι