Κόσμος

Ουκρανία: Καταδικάζει τις δολοφονίες μεν το Ισραήλ αλλά χωρίς αναφορές στη Ρωσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ καταδίκασε τις δολοφονίες αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, χωρίς όμως να κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις ως υπεύθυνες.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από τις φρικτές εικόνες -τις φρικιαστικές σκηνές- και τις καταδικάζουμε. Τα δεινά των Ουκρανών αμάχων είναι τεράστια και κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε», τόνισε ο Μπένετ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Το Ισραήλ τηρεί αποστάσεις από την έναρξη της ρωσικής εισβολής της στην Ουκρανία, δίχως να επικρίνει την Ρωσία. Αντ’ αυτού ο πρωθυπουργός Μπένετ επιχειρεί να μεσολαβήσει για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Το εβραϊκό κράτος επίσης επιθυμεί να αφήσει ανοιχτούς τους διαύλους με τον ρωσικό στρατό στη Συρία, όπου τακτικά ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» του βασιλιά Καρόλου στον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα: «Το πένθος μπορεί να θολώσει τη λογική και τη μνήμη»
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ισχυρίζεται σε βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα ότι ο τότε πρίγκιπας Κάρολος του είπε «να είσαι σίγουρος, θα την ξεχάσουμε σύντομα» μετά τον θάνατό της
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και βασιλιάς Κάρολος
Αποκάλυψη σοκ για τον βασιλιά Κάρολο: «Θα ξεχάσουμε πολύ σύντομα την Νταϊάνα» είχε πει στον αδερφό της
Ο Τσαρλς Σπένσερ αποκαλύπτει στο νέο βιβλίο του την έντονη σύγκρουση που, όπως υποστηρίζει, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα
King Charles III: Pictured Archives : Prince Charles and Princess Diana attending the Cannes Film Festival on 15th May, 1987 in Cannes, France.