Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ουκρανία: Κι άλλος δημοσιογράφος νεκρός κοντά στο Κίεβο

Ουκρανία: Κι άλλος δημοσιογράφος νεκρός κοντά στο Κίεβο

Ο πολεμικός φωτορεπόρτερ Maks Levin σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, σύμφωνα με την ουκρανική εισαγγελία.

Ο Maks Levin εξαφανίστηκε στις 13 Μαρτίου ενώ βρισκόταν σε αποστολή. Το πτώμα του βρέθηκε χθες στο χωριό Huta-Mezhyhirska.

Όπως μεταδίδει το SkyNews, σύμφωνα με έναν από τους εργοδότες του, τον LB, ο Maks Levin είχε κατευθυνθεί στην περιοχή μαζί με άλλον έναν δημοσιογράφο, τον Alexei Chernyshov.

Το πού βρίσκεται ο κ. Τσερνίσοφ είναι ακόμη άγνωστο.

Η τελευταία ανάρτηση του Levin ήταν στις 13 Μαρτίου, ενώ βρισκόταν έξω από το Κίεβο, με τις εικόνες Ουκρανών στρατιωτών έξω από ένα καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

«Στην άλλη πλευρά του ποταμού Ιρπίν τότε ήταν στρατεύματα της Ναζιστικής Γερμανίας. Τώρα, ο ρωσικός στρατός», έγραφε χαρακτηριστικά.

 

Ο Maks Levin αφήνει πίσω του τέσσερα παιδιά, τη σύζυγό του και τους γονείς του.

Την είδηση γνωστοποίησε κι ο Ουκρανός δημοσιογράφος Illia Ponomarenko:

https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1510194226763546627?s=20&t=ABu-TpTdXdN4OCIU4Kjb6Q

Δεν είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που σκοτώθηκε ενώ έκανε ρεπορτάζ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πάντα κατά το SkyNews, στους νεκρούς μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται ο Ουκρανός δημοσιογράφος Yevhenii Sakun, ο οποίος σκοτώθηκε σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στον Τηλεοπτικό Πύργο του Κιέβου, και τρεις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους από Ρώσους στρατιώτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις