Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ουκρανία: Νέα κόλαση βομβαρδισμών – Επίθεση με drones στη Μόσχα αναφέρει η Ρωσία

Ουκρανία: Νέα κόλαση βομβαρδισμών – Επίθεση με drones στη Μόσχα αναφέρει η Ρωσία

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δέχονται σφοδρούς βομβαρδισμούς καθώς συνεχίζουν την αντεπίθεσή τους εναντίον των στρατευμάτων της Ρωσίας, την ώρα που η Μόσχα ανέφερε επίθεση με drones στην πρωτεύουσα.

Το επιτελείο της Ουκρανίας έκανε λόγο για αλλεπάλληλες και συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις μεταξύ του Ντόνετσκ (ανατολικά) και της Κούπιανσκ (Χάρκοβο, βορειοανατολικά). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε, δόθηκαν 27 μάχες σε τομείς αυτών των μετώπων, μήκους περίπου 230 χιλιομέτρων, μέσα σε 24 ώρες.

Πάντα κατά το ουκρανικό γενικό επιτελείο, διεξάγονται εντατικοί βομβαρδισμοί από το ρωσικό πυροβολικό και τη ρωσική αεροπορία: πάνω από εξήντα χωριά υπέστησαν πλήγματα από οβίδες ή ρουκέτες του πυροβολικού της Ρωσίας.

Αναφορά για επίθεση στην Μόσχα

Την ίδια ώρα η Ρωσία ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν ανακοίνωσε μέσω Telegram ότι περί τις 04:00  drones έπληξαν δύο κτίρια γραφείων, διαβεβαιώνοντας πως «δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί».

Εργάζονται επί τόπου «όλες οι υπηρεσίες», πρόσθεσε ο αιρετός.

Κατά το υπουργείο Άμυνας, η ουκρανική επίθεση «διακόπηκε» από την αντιαεροπορική άμυνα.

Από την πλευρά τους, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ανέφεραν πως μη επανδρωμένο αεροσκάφος –ή συντρίμμια του– διαπιστώθηκε πως έπεσε σε πολυώροφο κτίριο γραφείων στην οδό Λιχατσόφ, στο κέντρο της Μόσχας, ενώ «συντρίμμια» δεύτερου βρέθηκαν στην περιοχή του κέντρου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις