Σάββατο, 13 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ουκρανία: Νέα ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα – Τουλάχιστον 9 νεκροί, δεκάδες τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά

Ουκρανία: Νέα ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα – Τουλάχιστον 9 νεκροί, δεκάδες τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά

Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την πόλη Πόκροβσκ της Ουκρανίας δυο φορές το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (07.08.23), ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν διαμερίσματα και δημοφιλές ξενοδοχείο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ουκρανικών αρχών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι τραυματίστηκαν 82 άνθρωποι από τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Πόκροβσκ, περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Μπαχμούτ, ολοκληρώθηκαν.

«Προσφέρθηκε η απαραίτητη φροντίδα σε όλους. Υπάρχουν δυο παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι στο νυχτερινό διάγγελμά του.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τοπικούς αξιωματούχους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν το ξενοδοχείο Ντρούζμπα («Φιλία») να έχει υποστεί απευθείας πυραυλικό πλήγμα και ορόφους να έχουν κονιορτοποιηθεί.

Στο ξενοδοχείο διέμεναν συχνά δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής και στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε εικονολήπτη του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, δυο εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών σκοτώθηκαν στο πρώτο πλήγμα. Κατά το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, 29 αστυνομικοί και 7 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών τραυματίστηκαν στο δεύτερο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις