Κόσμος

Ουκρανία: Ο δήμαρχος καλεί τους κατοίκους στο Κίεβο να μαζέψουν προμήθειες για το ενδεχόμενο ολικού μπλακάουτ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο δήμαρχος του Κιέβου κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας να μαζέψουν αποθέματα νερού, τροφίμων και ζεστά ρούχα, για την περίπτωση ολικού μπλακάουτ λόγω των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών. Εάν μπορούν, οι κάτοικοι θα πρέπει να σκεφθούν το ενδεχόμενο να πάνε να μείνουν σε φίλους τους στα περίχωρα της πόλης, τόνισε.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο προειδοποίησε ότι η θερμοκρασία μέσα στα σπίτια μπορεί να πέσει απότομα εάν σημειωθεί μπλακάουτ και καταστραφούν οι υποδομές, αν δεν υπάρχει καθόλου ηλεκτρικό, νερό, αποχέτευση και θέρμανση.

«Η θερμοκρασία στα διαμερίσματα μπορεί να μην διαφέρει πολύ από εκείνη στο ύπαιθρο», είπε ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας σε ένα φόρουμ για την ασφάλεια που οργανώθηκε στο Κίεβο. Σήμερα στην πρωτεύουσα το θερμόμετρο έδειχνε -4 βαθμούς Κελσίου. «Κάνω έκκληση στους ανθρώπους (…) να έχουν απόθεμα νερού, πόσιμου νερού, τροφίμων μακράς διάρκειας, ζεστών ρούχων».

Πολλοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας σε όλη την Ουκρανία διέκοψαν τη λειτουργία τους αυτήν την εβδομάδα, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας.

Ο Κλίτσκο προέτρεψε όσους μπορούν να μείνουν προσωρινά σε σπίτια φίλων ή συγγενών στα περίχωρα του Κιέβου.

Οι αρχές του Κιέβου έχουν οργανώσει 430 χώρους όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζεσταθούν και να φορτίσουν τα κινητά τηλέφωνά τους, όμως ο δήμαρχος εξήγησε ότι ο αριθμός αυτός δεν αρκεί για μια πόλη 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων. «Ούτε 500 χώροι δεν θα έφταναν, ακόμη και 5.000 θα ήταν πολύ λίγοι», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 10
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
6