Κόσμος

Ουκρανία: Ο δήμαρχος καλεί τους κατοίκους στο Κίεβο να μαζέψουν προμήθειες για το ενδεχόμενο ολικού μπλακάουτ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο δήμαρχος του Κιέβου κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας να μαζέψουν αποθέματα νερού, τροφίμων και ζεστά ρούχα, για την περίπτωση ολικού μπλακάουτ λόγω των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών. Εάν μπορούν, οι κάτοικοι θα πρέπει να σκεφθούν το ενδεχόμενο να πάνε να μείνουν σε φίλους τους στα περίχωρα της πόλης, τόνισε.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο προειδοποίησε ότι η θερμοκρασία μέσα στα σπίτια μπορεί να πέσει απότομα εάν σημειωθεί μπλακάουτ και καταστραφούν οι υποδομές, αν δεν υπάρχει καθόλου ηλεκτρικό, νερό, αποχέτευση και θέρμανση.

«Η θερμοκρασία στα διαμερίσματα μπορεί να μην διαφέρει πολύ από εκείνη στο ύπαιθρο», είπε ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας σε ένα φόρουμ για την ασφάλεια που οργανώθηκε στο Κίεβο. Σήμερα στην πρωτεύουσα το θερμόμετρο έδειχνε -4 βαθμούς Κελσίου. «Κάνω έκκληση στους ανθρώπους (…) να έχουν απόθεμα νερού, πόσιμου νερού, τροφίμων μακράς διάρκειας, ζεστών ρούχων».

Πολλοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας σε όλη την Ουκρανία διέκοψαν τη λειτουργία τους αυτήν την εβδομάδα, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας.

Ο Κλίτσκο προέτρεψε όσους μπορούν να μείνουν προσωρινά σε σπίτια φίλων ή συγγενών στα περίχωρα του Κιέβου.

Οι αρχές του Κιέβου έχουν οργανώσει 430 χώρους όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζεσταθούν και να φορτίσουν τα κινητά τηλέφωνά τους, όμως ο δήμαρχος εξήγησε ότι ο αριθμός αυτός δεν αρκεί για μια πόλη 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων. «Ούτε 500 χώροι δεν θα έφταναν, ακόμη και 5.000 θα ήταν πολύ λίγοι», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμφωνία για άμεση ενεργειακή εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
Λίγο νωρίτερα, ο Ζελένσκι, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις Τραμπ που πρότεινε να αποκτήσει νέο ηγέτη η Ουκρανία για να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωνε ότι θα κάνει εκλογές αν γίνει εκεχειρία 60 ημερών
ATTENTION: PHOTO MONTAGE: Following the announcement of new Ukraine talks, indications are mounting that Budapest is the site of a possible meeting between the presidents of Ukraine and Russia with Donald Trump. From left: Volodymyr Zelensky, Donald Trump, and Vladimir Putin. Photo by: Presidential Office of Ukraine/picture-alliance/dpa/AP Images 8
Politico: «Ο Πούτιν θα σας σύρει στον πόλεμο», προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ο πρώην ΥΠΕΞ της Ουκρανίας
Ο Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ουκρανία θα περάσει τον χειρότερο χειμώνα της μέχρι σήμερα, καθώς η Ρωσία στοχεύει τις υποδομές της χώρας σε μια προσπάθεια να κάμψει την αντίστασή της
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα
Χούθι προς αεροπορικές εταιρείες: Μην πετάτε προς τα αεροδρόμια της Σαουδικής Αραβίας
Διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιρλανδίας και του Καναδά εξέδωσαν σχετικές προειδοποιήσεις προς τους πολίτες τους, συστήνοντάς τους να αποφεύγουν το αεροδρόμιο και τις γειτονικές περιοχές
Social Media
5