Κόσμος

Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός του Καναδά ανακοίνωσε την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε την αποστολή νέων όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κίεβο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Τριντό είπε ότι ο Καναδάς θα επιβάλει νέες κυρώσεις σε Ρώσους πολίτες και επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εισβολή στην Ουκρανία. «Σήμερα, ανακοινώνω περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, κάμερες για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δορυφορικές απεικονίσεις, ελαφρά όπλα, πυρομαχικά και άλλα, όπως χρηματοδότηση για επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης», σημείωσε.

«Και θα προτείνουμε νέες κυρώσεις σε 40 Ρώσους και πέντε οντότητες, ολιγάρχες και στενούς συνεργάτες του καθεστώτος στον αμυντικό τομέα, που είναι όλοι τους συνένοχοι στον πόλεμο του Πούτιν», συνέχισε.

Ο Καναδάς θα δώσει επίσης 25 εκατ. δολάρια στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διατήρηση της επισιτιστικής ασφάλειας ενώ θα άρει τους εμπορικούς δασμούς για όλα τα προϊόντα που θα εισαχθούν από την Ουκρανία κατά το επόμενο έτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαστε πολύ κοντά σε πυρηνική συμφωνία με το Ιράν» – Πτώση άνω του 3% για τις τιμές του πετρελαίου
«Είμαστε σε μια πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση με το Ιράν για μακροπρόθεσμη ειρήνη. Πιστεύω πως πλησιάζουμε στη σύναψη μιας συμφωνίας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ θα μειώσει τον μισθό του μετά τις περικοπές στη χρηματοδότηση που αποφάσισε ο Τραμπ
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει στοχοθετήσει πανεπιστήμια τα οποία κατηγορεί πως προωθούν μια αριστερή ατζέντα, πιέζοντάς τα να σταματήσουν πρωτοβουλίες για τη διαφορετικότητα
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαντ
Ο Τραμπ ίσως επισκεφθεί την Τουρκία την Παρασκευή, αν υπάρξει πρόοδος στις ρωσο – ουκρανικές συνομιλίες
«Θέλουμε να δούμε τον πόλεμο να τελειώνει και νομίζω ότι έχουμε μια ευκαιρία να το πετύχουμε» είπε - Αλαλούμ με τις σημερινές συναντήσεις στην Τουρκία - Απόφαση Ζελένσκι μετά την συνάντηση με Ερντογάν
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
1