Κόσμος

Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός του Καναδά ανακοίνωσε την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε την αποστολή νέων όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κίεβο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Τριντό είπε ότι ο Καναδάς θα επιβάλει νέες κυρώσεις σε Ρώσους πολίτες και επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εισβολή στην Ουκρανία. «Σήμερα, ανακοινώνω περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, κάμερες για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δορυφορικές απεικονίσεις, ελαφρά όπλα, πυρομαχικά και άλλα, όπως χρηματοδότηση για επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης», σημείωσε.

«Και θα προτείνουμε νέες κυρώσεις σε 40 Ρώσους και πέντε οντότητες, ολιγάρχες και στενούς συνεργάτες του καθεστώτος στον αμυντικό τομέα, που είναι όλοι τους συνένοχοι στον πόλεμο του Πούτιν», συνέχισε.

Ο Καναδάς θα δώσει επίσης 25 εκατ. δολάρια στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διατήρηση της επισιτιστικής ασφάλειας ενώ θα άρει τους εμπορικούς δασμούς για όλα τα προϊόντα που θα εισαχθούν από την Ουκρανία κατά το επόμενο έτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
8
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek