Κόσμος

Στα Κατεχόμενα ο Χακάν Φιντάν για το Κυπριακό: Επιμένει η Άγκυρα στη λύση δύο κρατών

Θα συναντηθεί με τον ηγέτη στα κατεχόμενα, Τουφάν Ερχιουρμάν, για να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και την επικρατούσα κατάσταση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Χακάν Φιντάν θα βρεθεί στα Κατεχόμενα την Παρασκευή (06.11.2026). Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας γίνεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Κυπριακό, σύμφωνα με το philesnews.gr.

Ο Χακάν Φιντάν θα συναντηθεί με τον ηγέτη στα κατεχόμενα, Τουφάν Ερχιουρμάν, για να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και την επικρατούσα κατάσταση.

Η Άγκυρα επιμένει στα δύο κράτη

Η Άγκυρα επαναλαμβάνει τη θέση της υπέρ της λύσης δύο κρατών, επιμένοντας στην αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΪ.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων αποτελούν εγγενή δικαιώματα, τα οποία πρέπει να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα.

Παράλληλα, η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη για τη μη επίλυση του Κυπριακού στην ελληνοκυπριακή πλευρά, την οποία κατηγορεί ότι αρνείται να μοιραστεί την πολιτική εξουσία και την οικονομική ευημερία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά η μάχη της διαδοχής στους MAGA μετά το εκλογικό φιάσκο: Βανς, Ρούμπιο, ΝτεΣάντις, Κρουζ τα πρόσωπα που ακούγονται για τη διαδοχή του Τραμπ για το 2028
Το «δαχτυλίδι» του Τραμπ μοιάζει ανεπιθύμητο μετά τη συντριπτική ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές και με το βλέμμα στις προεδρικές
Τζέι Ντι Βανς και Μάρκο Ρούμπιο 8