Κόσμος

Ουκρανία: «Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζει αντεπίθεση στο Κουρσκ – Έχουν αναπτύξει περίπου 50.000 στρατιώτες»

Η Ρωσία φαίνεται ότι έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, μαζί με δυνάμεις από την Βόρεια Κορέα, προκειμένου να εξαπολύσει τεράστια αντεπίθεση στην περιφέρεια Κουρσκ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, επιβεβαίωσε σήμερα (11.11.2024) ότι η Ρωσία θέλει να ανακτήσει τα εδάφη που έχασε από την Ουκρανία το περασμένο καλοκαίρι και παράλληλα εντείνει τις επιθέσεις της στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Εκτελώντας εντολή της στρατιωτικής τους ηγεσίας, (οι ρωσικές δυνάμεις) προσπαθούν να εκτοπίσουν τα στρατεύματά μας και να προελάσουν βαθιά στην περιοχή που ελέγχουμε», έγραψε ο Στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

REUTERSREUTERS/Stringer

Τεράστια αντεπίθεση στο Κουρσκ

Ο Ουκρανός Στρατηγός δεν έκανε καμία αναφορά στην πιθανή παρουσία βορειοκορεατικών στρατευμάτων μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων, ενώ πρόσθεσε ότι η επιχείρηση του Κουρσκ εξακολουθεί να αποσπά με επιτυχία τις ρωσικές δυνάμεις από την πραγματοποίηση βαρύτερων επιθέσεων στο ανατολικό μέτωπο.

«Αυτές οι δεκάδες χιλιάδες εχθροί από τις καλύτερες ρωσικές μονάδες κρούσης θα είχαν εισβάλει στις θέσεις μας στις κατευθύνσεις Ποκρόβσκ, Κουράκιβ ή Τορέτσκ, γεγονός που θα είχε επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση στο μέτωπο», είπε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία πολεμάει εναντίον σχεδόν 50.000 στρατιωτών του εχθρού στο Κουρσκ της Ρωσίας, ενώ τόνισε πως θα ενισχύσει επίσης «σημαντικά» τις θέσεις της στα μέτωπα Ποκρόφσκ και Κουράχοβο στα ανατολικά, όπου διεξάγονται οι πιο ενεργές μάχες.

REUTERSREUTERS/Ivan Antypenko/File Photo

Έμφαση στο νότιο μέτωπο επιχειρήσεων

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε σήμερα πως ρωσικές ομάδες πεζικού θα μπορούσαν να εξαπολύσουν χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή Ζαπορίζια της Ουκρανίας μέσα σε λίγες ημέρες, χτυπώντας ένα μέτωπο στον νότο όπου οι μάχες ήταν λιγότερο ενεργές εδώ και μήνες.

Οι επιθέσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα νέο σημείο πίεσης για τους Ουκρανούς, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε δύσκολη θέση στα ανατολικά, αν και δεν είναι σαφές αν θα περιλάμβαναν μια ενιαία επιθετική ώθηση ή ξεχωριστές επιθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«(Οι επιθέσεις) θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον, δεν μιλάμε καν για εβδομάδες, περιμένουμε να συμβεί από μέρα σε μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλαντισλάβ Βολόσιν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Το «σκωτσέζικο ντους» για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και οι νέες απειλές στις ΗΠΑ – Επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό ο Τραμπ
Την ώρα που η Τεχεράνη παίρνει πίσω το άνοιγμα της σημαντικής θαλάσσιας οδού, ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί έκτακτη σύσκεψη για τις νέες απειλές των Φρουρών τις Επανάστασης που κάνουν λόγο για παραβίαση της εκεχειρίας
Cargo vessels congestion blocking maritime traffic in the Strait of Hormuz, tankers and container cargo ships clustered in aerial 3D illustration render. Strategic maritime chokepoint linking the Persian Gulf and Gulf of Oman. Global trade dependency, export logistics, freight transport, supply chain vulnerability, geopolitical tension 3D
Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ
«Η προσέγγιση στα Στενά του Ορμούζ θα θεωρηθεί συνεργασία με τον εχθρό και το πλοίο που παραβιάζει την απαγόρευση θα γίνει στόχος», λέει το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης
FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo
Δύο πλοία με ινδική σημαία δέχτηκαν επίθεση στα Στενά του Ορμούζ, επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της Ινδίας
Ο πρέσβης του Ιράν στο Νέο Δελχί κλήθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΥΠΕΞ της Ινδίας μετέφερε τη βαθιά ανησυχία της για το περιστατικό
Τάνκερ και πλοία στα Στενά του Ορμούζ