Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ουκρανία: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να φιλήσει τα χέρια του Πούτιν που είναι καλυμμένα με αίμα

Ουκρανία: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να φιλήσει τα χέρια του Πούτιν που είναι καλυμμένα με αίμα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Ουκρανία κατηγορεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι «διαδίδει τη ρωσική προπαγάνδα», μετά τις δηλώσεις του ότι δεν θα επεδίωκε να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αν ήταν ακόμα πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Χθες Κυριακή (12.2.2023) ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι το μόνο που έπρεπε να κάνει στον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν «να σταματήσει να επιτίθεται» σε εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του ουκρανού προέδρου «πολύ, πολύ αρνητικά», προκαλώντας την αντίδραση του Κιέβου. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο 86χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι καυχιόταν συχνά για τη φιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, πριν εισβάλλει η Ρωσία στην Ουκρανία.

«Οι γελοίες κατηγορίες του Μπερλουσκόνι εναντίον του Ουκρανού προέδρου είναι μια προσπάθεια να φιλήσει τα χέρια του Πούτιν, που είναι καλυμμένα με αίμα μέχρι τους αγκώνες», δήλωσε ο Όλεγκ Νικολένκο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, στο Facebook.

«Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα πρέπει να καταλάβει πως με το να διαδίδει τη ρωσική προπαγάνδα ενθαρρύνει τη Ρωσία να συνεχίσει τα εγκλήματά της εναντίον της Ουκρανίας και ως εκ τούτου φέρει πολιτική και ηθική ευθύνη», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι προσπαθεί να δείξει αφοσίωση «στον Ρώσο δικτάτορα» και έκανε έναν παραλληλισμό με τη σχέση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού με τον νεκρό Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Νικολένκο δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του Μπερλουσκόνι που φιλάει το χέρι του Καντάφι το 2010.

Ο Νικολένκο χαιρέτισε τη δήλωση του γραφείου της νυν πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, που επανέλαβε τη «σταθερή και σίγουρη» υποστήριξη της κυβέρνησης για την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις