Κόσμος

Ουκρανία: Ο υπουργός Άμυνας αρνείται τις κατηγορίες για διαφθορά – «Τεχνικό λάθος των προμηθευτών»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρέζνικοφ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες περί διαφθοράς σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις για την επιμελητεία του στρατού της χώρας, συγκεκριμένα περί αγοράς τροφίμων σε υπέρογκες τιμές.

«Ο πιο προφανής στόχος μοιάζει να είναι η υπονόμευση της εμπιστοσύνης στο υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο», ανέφερε ο Ρέζνικοφ μέσω Facebook χθες Δευτέρα.

Οι καταγγελίες δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα, επέμεινε ο υπουργός, υποσχόμενος ταυτόχρονα πλήρη διαφάνεια στην έρευνα που ανέφερε ότι διενεργείται.

«Στην πραγματικότητα, πρόκειται για συνηθισμένο τεχνικό λάθος των προμηθευτών», συνέχισε ο Ρέζνικοφ, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο την τιμή που πληρώνει ο ουκρανικός στρατός για να προμηθεύεται αυγά.

3 φορές πάνω το τίμημα για τις ένοπλες δυνάμεις

Αντί για τιμή μονάδας, οι πληρωμές γίνονται ανά 100 γραμμάρια. Έτσι εξηγείται ότι το τίμημα που καταβάλλεται από τις ένοπλες δυνάμεις είναι τριπλάσιο από την τιμή λιανικής στο Κίεβο.

Τα κόστη μεταφοράς, ιδίως οι κίνδυνοι που συνδέονται με τις παραδόσεις κοντά στα μέτωπα, είναι επίσης παράγοντας που αυξάνει τις τιμές, σύμφωνα με τον υπουργό Ρέζνικοφ.

Για κάθε ουκρανό στρατιώτη, το κόστος για τρόφιμα σε ημερήσια βάση ισούται με περίπου 3,7 δολάρια. Η αύξηση του κόστους από πέρυσι έχει φθάσει το 21,5%, πάντα κατά τον Ολεξίι Ρέζνικοφ, με άλλα λόγια είναι χαμηλότερη από τον επίσημο πληθωρισμό (26,6%).

Πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα Zn.Ua για τις τιμές στις οποίες προμηθεύονται τρόφιμα οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας προκάλεσε σάλο στη χώρα, που θεωρείται από τις πιο διεφθαρμένες στην Ευρώπη.

Οι αρχές κατόπιν ανακοίνωσαν πως κάνουν ήδη έρευνες για αγορές αξίας περίπου 326 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ουκρανία, στην επικράτεια της οποίας εισέβαλε ο ρωσικός στρατός πριν από 11 μήνες, χρηματοδοτεί τις στρατιωτικές δαπάνες της σε μεγάλο βαθμό χάρη στην οικονομική βοήθεια κρατών της Δύσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή των πυροβολισμών στο φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ - Στους 3 οι νεκροί, αναζητείται «ένοπλος και επικίνδυνος ύποπτος»
Οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει έναν νεαρό - Εκτιμάται πως οι δράστες πυροβολούσαν ο ένας τον άλλον - Στους 4 οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί 2 χρόνων
Σιάτλ: Η στιγμή των πυροβολισμών στο φεστιβάλ φαγητού – Στους 3 οι νεκροί, αναζητείται «ένοπλος και επικίνδυνος ύποπτος»
Φωτιά σε Ισπανία και Γαλλία: Ελάφια και άλογα τρέχουν να σωθούν από τις φλόγες – Σπαρακτικές εικόνες στα πύρινα μέτωπα
Σε βίντεο από τα μέτωπα και στις δύο χώρες φαίνονται άλογα, πρόβατα και μοσχάρια να τρέχουν πανικόβλητα μέσα στις φλόγες - Έκκληση από αρχές και φιλοζωικές οργανώσεις να αφεθούν ελεύθερα τα ζώα των στάβλων
Φωτιά σε Ισπανία και Γαλλία: Ελάφια και άλογα τρέχουν να σωθούν από τις φλόγες – Σπαρακτικές εικόνες στα πύρινα μέτωπα 19
Κόλαση φωτιάς σε Γαλλία και Ισπανία: Πάνω από 500.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους – Σκληρή μάχη για να μην καεί το Μπορντό
Στην Ισπανία καταστράφηκε έκταση 4 φορές μεγαλύτερη από το Παρίσι – Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς κοντά στη Μαδρίτη, οι ισπανικές πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν συνεχόμενα με τις νέες φωτιές που εξαπλώνονται
Φωτιά
16