Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σχολή καλών τεχνών στη Μαριούπολη όπου είχαν βρει καταφύγιο 400 άνθρωποι

Ουκρανία Μαριούπολη

Σχολή καλών τεχνών στην υπό πολιορκία Μαριούπολη της Ουκρανίας βομβάρδισαν οι ρωσικές δυνάμεις ένα σημείο στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο περίπου 400 κάτοικοι, ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες από τη χθεσινή επίθεση, αν και το δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι το κτίριο καταστράφηκε και ότι υπήρχαν θύματα κάτω από τα χαλάσματα. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

 

Από την άλλη τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χάρκοβο όταν χτυπήθηκε από το ρωσικό πυροβολικό πολυκατοικία κοντά σε βιομηχανική περιοχή, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας του Χαρκόβου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ανάμεσα στα θύματα είναι ένα παιδί 9 ετών.

Η αστυνομία μεταφόρτωσε φωτογραφίες του κτιρίου, που ανέφερε πως έπιασε φωτιά.

 

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης της βορειοανατολικής Ουκρανίας, αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας, την 24η Φεβρουαρίου, έχουν σκοτωθεί 266 άμαχοι, ανάμεσά τους 15 παιδιά.

 

Η πόλη, που είχε πληθυσμό 1,5 εκατ. κατοίκων προτού ξεσπάσει ο πόλεμος, πολιορκείται επί εβδομάδες από τα ρωσικά στρατεύματα.

Χτυπούν με πυραύλους Κρουζ από τη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία

Η Ρωσία έπληξε σήμερα την Ουκρανία με πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Ρωσία ανέπτυξε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία από την 24η Φεβρουαρίου, διεξάγοντας αυτή που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για να καταστρέψει τις στρατιωτικές δυνατότητες της γειτονικής της χώρας και να εξαλείψει επικίνδυνους εθνικιστές.

Στο μεταξύ οι μάχες έχουν απομακρυνθεί από τον Μικολάεφ, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα χτυπούν την πόλη από απόσταση 50-70 χιλιομέτρων, ανέφερε το πρωί της Κυριακής ο ΣΚΑΪ.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Νικολάεφ Βιτάλι Κιμ έκανε την ανακοίνωση στον αέρα του μαραθωνίου στα ουκρανικά κανάλια. «Οι μάχες απομακρύνονται τώρα από τον Νικολάεφ προς διαφορετική κατεύθυνση», είπε, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς. Ο Βιτάλι Κιμ πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι κατακτητές συνεχίζουν να βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές της πόλης. 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις