Πέμπτη, 23 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ουκρανία: «Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για αντεπίθεση» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Ουκρανία: «Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για αντεπίθεση» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Η Ουκρανία ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για αντεπίθεση στις δυνάμεις της Ρωσίας και είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη για να προχωρήσει κάτι τέτοιο. Αυτό δήλωσε σήμερα (28.04.2023) ο υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρεζνίκοφ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα ξεκινήσει η αντεπίθεση. 

«Θεού θέλοντος, καιρού επιτρέποντος και μόλις υπάρξει απόφαση των διοικητών, θα το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά Ολέξιι Ρεζνίκοφ, κατά την διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Οι προετοιμασίες φθάνουν στο τέλος τους», είπε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, αναφερόμενος στην αντεπίθεση που ετοιμάζεται κατά της Ρωσίας.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πότε θα ξεκινήσει η αντεπίθεση, αλλά δήλωσε: «Μιλώντας συνολικά, είμαστε έτοιμοι σε υψηλό ποσοστό».

Το Κίεβο ελπίζει ότι η σχεδιαζόμενη αντεπίθεσή του θα αλλάξει τη δυναμική του πολέμου, που μαίνεται εδώ και 14 μήνες. Η Ρωσία έχει στην κατοχή της μεγάλα τμήματα ουκρανικών εδαφών στο ανατολικό, νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στη νεότερή του ημερήσια έκθεση για τον πόλεμο ότι το Μπαχμούτ, μια μικρή πόλη στην ανατολική Ουκρανία, παραμένει το επίκεντρο των εχθροπραξιών.

Ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι ξένοι σύμμαχοι και εταίροι του Κιέβου έχουν παραδώσει στην Ουκρανία σχεδόν το σύνολο των οχημάτων μάχης που είχαν υποσχεθεί.

Ο Ρεζνίκοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει ήδη λάβει σύγχρονο εξοπλισμό και ότι συνεχίζεται η εκπαίδευση για τη χρήση μέρους αυτού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις