Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ουκρανία: Πανηγυρισμοί στη Χερσώνα για την απελευθέρωση – Χορεύουν απαγορευμένο τραγούδι

Ουκρανία: Πανηγυρισμοί στη Χερσώνα για την απελευθέρωση – Χορεύουν απαγορευμένο τραγούδι

Η Χερσώνα πέρασε και πάλι στα χέρια των Ουκρανών με τους κατοίκους να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς. Ανάλογο σκηνικό και στο Κίεβο

Οι κάτοικοι της Χερσώνας έχουν βγει στους δρόμους με σημαίες και τραγουδούν λίγες ώρες μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την πόλη και την επιστροφή των Ουκρανών. Μάλιστα χορεύουν και ένα απαγορευμένο τραγούδι που είχε σταματήσει να ακούγεται όσο ήταν η πόλη υπό ρωσική κατοχή. 

Η Χερσώνα είναι χωρίς ρεύμα αλλά αυτό δεν εμποδίζει  τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Οι Ρώσοι πριν φύγουν κατέστρεψαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Πανηγυρικό κλίμα επικρατεί και στο Κίεβο με τους κατοίκους να γιορτάζουν την επιστροφή της Χερσώνας στην Ουκρανία.

 

Μακρόν: Σημαντικό βήμα η επιστροφή της Χερσώνας στην Ουκρανία

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα “την επιστροφή της Χερσώνας στην Ουκρανία, ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της”, μετά την ανάκτηση αυτή της σημαντικής πόλης της νότιας Ουκρανίας από τα στρατεύματα του Κιέβου.

“Η Γαλλία θα παραμείνει στο πλευρό των Ουκρανών”, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος στο Twitter γράφοντας το μήνυμά του στα γαλλικά και τα ουκρανικά. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εισήλθε στη Χερσώνα, μετά την αναγκαστική αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών, εξέλιξη που αποτελεί μια νέα οδυνηρή ήττα για τη Μόσχα έπειτα από σχεδόν εννέα μήνες εισβολής στην Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις