Κόσμος

Ουκρανία: Πάνω από 1.000 άνθρωποι βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν στην περιοχή του Χαρκόβου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πάνω από 1.000 άνθρωποι υπέστησαν βασανιστήρια και σκοτώθηκαν στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της επαρχίας του Χαρκόβου έκανε γνωστό ο επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κοινοβουλίου στην Ουκρανία.  

Ο Ντμίτρο Λούμπινετς είπε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες οι ουκρανικές αρχές θα ανακοινώσουν τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που βρέθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο στην πόλη Ιζιούμ, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Μπλίνκεν: «Η Ρωσία ενεργεί με αποτρόπαιο τρόπο»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν κατηγόρησε σήμερα την Ρωσία ότι ενεργεί με αποτρόπαιο τρόπο μετά την ανακάλυψη εκατοντάδων πτωμάτων θαμμένων σε ομαδικό τάφο κοντά στο Ιζιούμ, που απελευθερώθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις, αναφερόμενος σε πιθανά εγκλήματα πολέμου.

Η Ρωσία ενεργεί με αποτρόπαιο τρόπο και αυτό φαίνεται και επαναλαμβάνεται κάθε φορά που αποτραβιέται η ρωσική πλημμυρίδα από τμήματα των εδαφών που έχει καταλάβει στην Ουκρανία. Βλέπουμε τι αφήνει στο πέρασμά της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. «Και αυτήν η πρόσφατη ανακάλυψη περισσότερων των 440 τάφων στο Ιζιούμ μας το θύμισε».

Ο Αντονι Μπλίνκεν κάλεσε τις ουκρανικές αρχές να στοιχειοθετήσουν αυτές τις φρικαλεότητες τονίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για εγκλήματα πολέμου.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός του στρατού ξηράς Μάρκ Μίλεϊ δήλωσε ότι τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία δεν μπορούν να κρυφτούν.

«Ως προς την συνολική κλίμακα (των πιθανών εγκλημάτων πολέμου), δεν ξέρω. Αλλά θα σας πω ότι ο κόσμος θα τα ανακαλύψει. Τα εγκλήματα πολέμου δεν μπορούν να κρυφτούν, ειδικά πράγματα όπως ομαδικοί τάφοι», δήλωσε ο αμερικανός στρατιωτικός στους δημοσιογράφους στην Εσθονία που συμμετέχει σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

Σχετικά με τις ανησυχίες που εξέφρασαν προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν οι ηγέτες της Κίνας και της Ινδίας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στην Σαμαρκάνδη, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε: «Πιστεύω ότι αυτά που ακούμε από την πλευρά της Κίνας και της Ινδίας απηχούν τις ανησυχίες σε όλον τον κόσμο σχετικά με τις συνέπειες της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και όχι μόνο στον ουκρανικό λαό». «Θεωρώ ότι αυτό αυξάνει την πίεση επί της Ρωσίας για να τερματίσει την επίθεσή της», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κλιματική αλλαγή είναι σεξιστική, προειδοποιούν ΜΚΟ – «Όταν χτυπούν οι ξηρασίες, οι γυναίκες είναι αυτές που τρώνε λιγότερο»
Κάθε αύξηση 1° Κελσίου της παγκόσμιας θερμοκρασίας συνδέεται με αύξηση 4,7% της ενδοοικογενειακής βίας, επεσήμανε τον Απρίλιο του 2025 έρευνα της Initiative Spotlight
κλιματική αλλαγή
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα για συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Η πιο πιεστική ανησυχία είναι να βρεθεί ένας τρόπος να ανοίξουν και πάλι τα Στενά του Ορμούζ, απ΄όπου διέρχεται η μισή ποσότητα αργού πετρελαίου της Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ
NYT: Το Ιράν έχει αποκαταστήσει 30 από τις 33 πυραυλικές του εγκαταστάσεις κατά μήκος  των Στενών του Ορμούζ
Η Τεχεράνη έχει καταφέρει να επανακτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των πυραυλικών της εγκαταστάσεων, όπως επίσης στους εκτοξευτές και τις υπόγειες υποδομές της.
Πύραυλος