Κόσμος

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με drones στο Χάρκοβο – 7 νεκροί, ανάμεσά τους και 3 παιδιά

Τραγικός είναι ο απολογισμός της ρωσικής επίθεσης με drones στην Ουκρανία, καθώς επτά άτομα ανάμεσά τους και τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο Χάρκοβο.  

«Δυστυχώς, ο απολογισμός των επιθέσεων του κατακτητή στο Χάρκοβο της Ουκρανίας αυξήθηκε σε επτά» θανάτους, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Ολέχ Σινεχούμποφ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram. «Μεταξύ αυτών βρίσκονται τρία παιδιά: ένα 7 ετών, ένα 4 ετών και ένα μωρό περίπου έξι μηνών», πρόσθεσε.

Τα drones, τύπου Shahed ιρανικής κατασκευής, «έπληξαν πρατήριο καυσίμων με αποτέλεσμα τη διαρροή εύφλεκτου καυσίμου, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά σε 14 σπίτια», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Τερέχοφ, προσθέτοντας η πυρκαγιά κάλυψε μεγάλη περιοχή, με τις αρχές να δίνουν εντολή σε περίπου 50 κατοίκους να απομακρυνθούν.

«Τρία drones έπληξαν τη συνοικία Νεμισλιάνσκι στο Χάρκοβο. Καταστράφηκε ευαίσθητη υποδομή», δήλωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας του Χαρκόβου Ολεξάντρ Φιλάτσκοφ, αναφερόμενος στο πρατήριο καυσίμων. «Τεράστια ποσότητα καυσίμων» διέρρευσε, το οποίο «εξηγεί για το ποιο λόγο ήταν τόσο τρομακτική η πυρκαγιά», τόνισε.

«Στις 06.00 το πρωί, η μάχη με φλόγες συνεχιζόταν, 14 σπίτια καταστράφηκαν», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Χαρκόβου Βολοντίμιρ Τιμότσκο, σύμφωνα με την εφημερίδα Suspilne.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν έκλεισε ξανά τα Στενά του Ορμούζ κατηγορώντας τις ΗΠΑ – 8 πετρελαιοφόρα κατάφεραν να περάσουν
Ένα πετρελαιοφόρο που μετέφερε αργό, τέσσερα τάνκερ μεταφοράς υγραερίου, δύο πλοία που μετέφεραν πετρέλαιο και χημικά προϊόντα και ένα όγδοο πλοίο που μετέφερε «πετρελαϊκά προϊόντα» διέσχισαν τα Στενά
Stenα του Ορμούζ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
5
Ο Τραμπ «βλέπει» συμφωνία με το Ιράν το Σαββατοκύριακο – «Συμβαίνουν πολλά καλά και αυτό περιλαμβάνει και τον Λίβανο»
Στις πρώτες του δηλώσεις στις κάμερες μετά το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας