Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με πυραύλους στην Οδησσό μία ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τα σιτηρά

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με πυραύλους στην Οδησσό μία ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τα σιτηρά

Μπορεί χθες Μόσχα και Κίεβο να υπέγραψαν συμφωνία  για την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών, ωστόσο σήμερα ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού. 

«Ο εχθρός επετέθη κατά του εμπορικού λιμανιού της Οδησσού με πυραύλους Cruise Kalibr . Δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας. Δύο έπληξαν υποδομές στο λιμάνι», διευκρίνισε η ουκρανική Επιχειρησιακή Διοίκηση του Νότιου Τομέα στο Telegram.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τον Πούτιν ότι με την επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού «έφτυσε κατά πρόσωπο» τον ΟΗΕ και την Τουρκία.

Το Κίεβο προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα φέρει ακέραια την ευθύνη σε περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας για τις εξαγωγές των σιτηρών και κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη και την Τουρκία να πιέσουν την Ρωσία ώστε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για την ασφαλή λειτουργία των θαλάσσιων διαδρόμων για την εξαγωγή των σιτηρών στην Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τρεις νεκροί από επίθεση ρωσικών πυραύλων

Στο μεταξύ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς 13 ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο και σιδηροδρομικές υποδομές στην περιοχή Κιρόβοχραντ της κεντρικής Ουκρανίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Μιλώντας στην τηλεόραση ο κυβερνήτης Αντρίι Ραϊκόβιτς είπε πως σκοτώθηκαν δύο φρουροί ασφαλείας σε έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας. Είπε επίσης πως ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

Ο Ραϊκόβιτς είπε πως τα πλήγματα προκάλεσαν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα ένας τομέας της περιφερειακής πρωτεύουσας Κροπιβνίτσκιι να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις