Κόσμος

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν επτά ανθρώπους σε χωριό

Η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία δεν είχε τέλος και χθες Τρίτη επτά άνθρωποι τουφεκίστηκαν από Ρώσους στρατιώτες μέσα σε σπίτι ενός χωριού της περιφέρειας της Χερσώνας.

Την είδηση έκανε γνωστή η ουκρανική γενική εισαγγελία, ενώ παράλληλα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν επίσης σήμερα πως κατέρριψαν ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο Su-25.

«Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ρώσοι στρατιωτικοί τουφέκισαν έξι άνδρες και μία γυναίκα στο χωριό Πραβντινέ. Θέλοντας να συγκαλύψουν το έγκλημα, οι εισβολείς προκάλεσαν έκρηξη στο σπίτι όπου βρίσκονταν τα πτώματα των τουφεκισμένων ανθρώπων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική εισαγγελία.

Μέτρα έχουν ληφθεί «για την αναγνώριση των θυμάτων» και για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας, προσθέτει η εισαγγελία, η οποία διευκρινίζει πως άρχισε έρυνα για «παραβιάσεις των νόμων και των εθίμων του πολέμου που συνδέονται με ένα φόνο εκ προμελέτης».

Εξάλλου με σημερινή καταχώρισή τους στο Facebook οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν πως κατέρριψαν ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο Su-25.

Συνολικά ωστόσο, η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει μειώσει τη δραστηριότητά της λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σομαλία: Το πλήρωμα του ελληνικού τάνκερ είναι «καλά στην υγεία του» μετά την επίθεση πειρατών
Το δεξαμενόπλοιο Hellas Aphrodite, με σημαία Μάλτας και ελληνικών συμφερόντων, δέχθηκε επίθεση από πειρατές σε απόσταση 550 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Σομαλίας, ενώ μετέφερε βενζίνη προς τη Νότια Αφρική
Φορτηγό πλοίο
Νεαρή γυναίκα καταγγέλλει βιασμό από ηθοποιό στο Ιράν - Υπέρ του η κοινή γνώμη, αφέθηκε ελεύθερος και ταξίδεψε στο εξωτερικό
Σημειώνεται ότι στο Ιράν, ο βιασμός μπορεί να επιφέρει ακόμη και τη θανατική ποινή, ωστόσο υπάρχει και η δυνατότητα «συγχώρεσης» από το θύμα
Πεγμάν Τζαμσιντί
«Ο χειρότερος πρόεδρος της Γαλλίας»: Τα «πυρά» πρώην συμβούλου του Εμανουέλ Μακρόν
Ο πρώην μέντορας του Γάλλου προέδρου, Αλαίν Μενκ, καταγγέλλει σε συνέντευξή του στο Politico τον ναρκισσισμό και τη μοναχική πορεία του Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον ότι αποδυνάμωσε τους θεσμούς και ενίσχυσε την άκρα δεξιά
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν