Κόσμος

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν επτά ανθρώπους σε χωριό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία δεν είχε τέλος και χθες Τρίτη επτά άνθρωποι τουφεκίστηκαν από Ρώσους στρατιώτες μέσα σε σπίτι ενός χωριού της περιφέρειας της Χερσώνας.

Την είδηση έκανε γνωστή η ουκρανική γενική εισαγγελία, ενώ παράλληλα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν επίσης σήμερα πως κατέρριψαν ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο Su-25.

«Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ρώσοι στρατιωτικοί τουφέκισαν έξι άνδρες και μία γυναίκα στο χωριό Πραβντινέ. Θέλοντας να συγκαλύψουν το έγκλημα, οι εισβολείς προκάλεσαν έκρηξη στο σπίτι όπου βρίσκονταν τα πτώματα των τουφεκισμένων ανθρώπων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική εισαγγελία.

Μέτρα έχουν ληφθεί «για την αναγνώριση των θυμάτων» και για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας, προσθέτει η εισαγγελία, η οποία διευκρινίζει πως άρχισε έρυνα για «παραβιάσεις των νόμων και των εθίμων του πολέμου που συνδέονται με ένα φόνο εκ προμελέτης».

Εξάλλου με σημερινή καταχώρισή τους στο Facebook οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν πως κατέρριψαν ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο Su-25.

Συνολικά ωστόσο, η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει μειώσει τη δραστηριότητά της λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» και στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock
Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του Έμπολα - Ίσως να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε λίγους μήνες
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν το εμβόλιο κατά του ιού, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σε κλινικές δοκιμές, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας από το Κονγκό
Ανθρωπιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό μιας νέας επιδημίας Έμπολα που αφορά τον στελέχη «Bundibugyo», στη Ρουαμπάρα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον από τον καρκίνο: «Η οικογένειά μας δεν θα άντεχε χωρίς εκείνη»
«Έχει περάσει τόσα πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ναι, ανυπομονούσε πολύ για αυτό το ταξίδι στην Ιταλία. Γι' αυτό χαίρομαι πραγματικά που όλα πήγαν τόσο καλά»
Χαμογελαστοί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ