Κόσμος

Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη επειδή πυροβόλησε με άρμα ένα συγκρότημα κατοικιών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Oυκρανικό δικαστήριο καταδίκασε Ρώσο στρατιώτη σε 10 χρόνια κάθειρξης κρίνοντάς τον ένοχο για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου καθώς πυροβόλησε με άρμα μάχης ενάντια σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Το δικαστήριο στο βορειοανατολικό Τσερνίχιφ έκρινε τον Μιχαήλ Κουλίκοφ, ο οποίος συνελήφθη εν ώρα μάχης, ένοχο για το πλήγμα στο συγκρότημα διαμερισμάτων στις 26 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Άντον Χερασένκο, βοηθός του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Κουλίκοφ ομολόγησε την ενοχή του στη δίκη και ζήτησε μια πιο ήπια ποινή επειδή είπε ότι ακολουθούσε εντολές, ανέφερε η ουκρανική γενική εισαγγελία.

Το οικιστικό τετράγωνο που επλήγη στην πόλη Τσερνίχιφ δεν ήταν στρατιωτικός στόχος ούτε χρησιμοποιείτο για στρατιωτικούς σκοπούς, ανέφερε.

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της στοχεύουν σκόπιμα πολίτες σε αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Η Ουκρανία διερευνά σχεδόν 26.000 ύποπτα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος 135 προσώπων, δήλωσε ο επικεφαλής της εισαγγελίας αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου στο Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Από τους κατηγορουμένους, περίπου 15 τελούν υπό κράτηση στην Ουκρανία και οι υπόλοιποι 120 παραμένουν ελεύθεροι, είπε ο εισαγγελέας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι: Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Daily Mail – «Η απόφαση αποτελεί “πλήρες και προφανές κουκούλωμα”»
Ο πρίγκιπας Χάρι υπέστη σημαντική ήττα στη δικαστική του διαμάχη με την εκδοτική εταιρεία της Daily Mail, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του...
Πρίγκιπας Χάρι
Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ που είχε κατασχέσει από την οικογένεια Άσαντ
Το Παρίσι επανεξετάζει τη συνεργασία του με τη Συρία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει υποστήριξη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Εμανουέλ Μακρόν
Σοκ στο Μαρόκο: Πέντε γυναίκες καταγγέλλουν τον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Ραμπάτ για σεξουαλική κακοποίηση
Σε γραπτή μαρτυρία μιας γυναίκας αναφερόταν ότι ο καρδινάλιος έκανε «απρεπείς χειρονομίες», μεταξύ αυτών ήταν και μια «προσπάθεια να την πλησιάζει σωματικά», σαν απόπειρα να την αγκαλιάσει
Ο καρδινάλιος Cristobal Lopez Romero