Κόσμος

Ουκρανία: Σκέψεις στο Βερολίνο να στείλει αυτοκινούμενα πολυβόλα

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει μεγάλου βεληνεκούς αυτοκινούμενα πυροβόλα στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα πηγή ασφαλείας στο πρακτορείο Reuters.

Έτσι, επιβεβαιώνεται ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Welt am Sonntag, μερικές μόλις ημέρες μετά την απόφαση του Βερολίνου να στείλει για πρώτη φορά βαρέα όπλα στο Κίεβο…

Η κίνηση ακολουθεί προειδοποιήσεις από το Κρεμλίνο ότι η παράδοση από τη Δύση όπλων στην Ουκρανία συνιστά απειλή για την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου “και προκαλεί αστάθεια”.

Οι εκκλήσεις της Ουκρανίας για βαρέα όπλα εντάθηκαν αφότου η Μόσχα μετέφερε την επίθεσή της στο Ντονμπάς, μια ανατολική περιφέρεια που είναι σε μεγάλο βαθμό επίπεδη, ανοικτό πεδίο που θεωρείται ότι προσφέρεται καλύτερα για μάχες με άρματα μάχης σε σχέση με τον βορρά γύρω από την πρωτεύουσα Κίεβο, όπου είχε σημειωθεί το μεγαλύτερο μέρος των μαχών νωρίτερα.

Το Βερολίνο είναι σε συζητήσεις με την ολλανδική κυβέρνηση για την παράδοση Panzerhaubitze 2000 στην Ουκρανία, δήλωσε η πηγή, αναφερόμενη σε ένα από τα πιο ισχυρά πυροβόλα όπλα στα αποθέματα της Μπούντεσβερ που μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 40 χιλιομέτρων.

Η Ολλανδία σκοπεύει να παραδώσει έναν “περιορισμένο αριθμό” των ίδιων αυτοκινούμενων πυροβόλων στην Ουκρανία, μετέδωσε την Τρίτη (26/4) το πρακτορείο ειδήσεων ANP, καθώς η Γερμανία έχει προσφερθεί να παράσχει εκπαίδευση και πυρομαχικά για τα όπλα που κατασκευάστηκαν από τη γερμανική αμυντική εταιρία KMW.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Σύντομη εκδρομή ο πόλεμος στο Ιράν – Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους εξοντώσουμε
Ο Τραμπ σημείωσε πως «κανείς δεν έχει ιδέα» ποιος θα κυβερνήσει το Ιράν μετά τη δολοφονία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, παρά το γεγονός ότι ο γιος του, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ορίστηκε νέος ανώτατος ηγέτης
Ντόναλντ Τραμπ
5
Εμανουέλ Μακρόν: Η όποια επίθεση στην Κύπρο είναι επίθεση στην Ευρώπη
Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την τέλεια συνεργασία. Υπογράψαμε το 2020 μια πολύ σημαντική συμφωνία συνεργασίας, εγκαθίδρυσαμε μια μοναδική συνεργασία σε σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια
French President Emmanuel Macron looks on during a joint press conferance with Cypriot President Nikos Christodoulides (not pictured) and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (not pictured) at Paphos military airport, on the day of Macron's visit to show France's solidarity after recent drone attacks amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, and aimed at reinforcing European security in the Eastern Mediterranean, in Paphos, Cyprus March 9, 2026. 5