Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ουκρανία: Σκέψεις στο Βερολίνο να στείλει αυτοκινούμενα πολυβόλα

Ουκρανία: Σκέψεις στο Βερολίνο να στείλει αυτοκινούμενα πολυβόλα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει μεγάλου βεληνεκούς αυτοκινούμενα πυροβόλα στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα πηγή ασφαλείας στο πρακτορείο Reuters.

Έτσι, επιβεβαιώνεται ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Welt am Sonntag, μερικές μόλις ημέρες μετά την απόφαση του Βερολίνου να στείλει για πρώτη φορά βαρέα όπλα στο Κίεβο…

Η κίνηση ακολουθεί προειδοποιήσεις από το Κρεμλίνο ότι η παράδοση από τη Δύση όπλων στην Ουκρανία συνιστά απειλή για την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου “και προκαλεί αστάθεια”.

Οι εκκλήσεις της Ουκρανίας για βαρέα όπλα εντάθηκαν αφότου η Μόσχα μετέφερε την επίθεσή της στο Ντονμπάς, μια ανατολική περιφέρεια που είναι σε μεγάλο βαθμό επίπεδη, ανοικτό πεδίο που θεωρείται ότι προσφέρεται καλύτερα για μάχες με άρματα μάχης σε σχέση με τον βορρά γύρω από την πρωτεύουσα Κίεβο, όπου είχε σημειωθεί το μεγαλύτερο μέρος των μαχών νωρίτερα.

Το Βερολίνο είναι σε συζητήσεις με την ολλανδική κυβέρνηση για την παράδοση Panzerhaubitze 2000 στην Ουκρανία, δήλωσε η πηγή, αναφερόμενη σε ένα από τα πιο ισχυρά πυροβόλα όπλα στα αποθέματα της Μπούντεσβερ που μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 40 χιλιομέτρων.

Η Ολλανδία σκοπεύει να παραδώσει έναν “περιορισμένο αριθμό” των ίδιων αυτοκινούμενων πυροβόλων στην Ουκρανία, μετέδωσε την Τρίτη (26/4) το πρακτορείο ειδήσεων ANP, καθώς η Γερμανία έχει προσφερθεί να παράσχει εκπαίδευση και πυρομαχικά για τα όπλα που κατασκευάστηκαν από τη γερμανική αμυντική εταιρία KMW.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις