Κόσμος

Ουκρανία: «Σκληρές μάχες» κατά του ρωσικού στρατού που προωθείται στα ανατολικά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται σε τέσσερις ζώνες της γραμμής του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία όπου γίνονται “σκληρές μάχες”, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ.

“Ο εχθρός προωθείται στους τομείς Αβντιίβκα, Μαριίνκα, Λίμαν” έγραψε η υφυπουργός στο Telegram. “Προωθείται και στον τομέα Σβατόβοε”.

“Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη”, συνέχισε. “Μαίνονται παντού σφοδρές μάχες”.

Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα προωθούνταν από την πλευρά τους με “εν μέρει επιτυχία” στη νότια πλευρά της πόλης Μπαχμούτ, στα ανατολικά, καθώς και κοντά στο Μπερντιάνσκ και τη Μελιτόπολη στη νότια ζώνη του μετώπου.

Στον νότο, η υφυπουργός είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν “έντονη αντίσταση από τον εχθρό” καθώς και ναρκοπέδια, και προωθούνταν “σταδιακά”.

Τα ουκρανικά στρατεύματα “εργάζονται ακατάπαυστα και ακούραστα για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για όσο το δυνατόν ταχύτερη προώθηση” τους, έγραψε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Διώξεις σε διαδηλωτές για τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμου κατά τις διαμαρτυρίες για το τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ
Οι διαδηλωτές πάντως έχουν προαναγγείλει πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους
Διαδηλωτές στην Αλβανία
Τουρκία: «Παραπληροφόρηση από κύκλους εχθρικούς» τα όσα αναφέρει η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου – «Παρέχει έδαφος σε τρομοκρατικές οργανώσεις»
Τονίζεται ότι η προσέγγιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο μακριά βρίσκεται το ΕΚ από την παρουσίαση ενός στρατηγικού οράματος για το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ
Τουρκική σημαία