Κόσμος

Ουκρανία: Στα αμυντικά έργα του Χαρκόβου που βομβαρδίζεται από τους Ρώσους ο πρόεδρος Ζελένσκι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Χάρκοβο – η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας που βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος της χώρας – έχει μπει στο στόχαστρο της Ρωσίας το τελευταίο διάστημα, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ζητά απεγνωσμένα από τους δυτικούς συμμάχους χέρι βοήθειας στην αντιαεροπορική προστασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ζελένσκι, μετά από ακόμη μία ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο και αλλού, προειδοποίησε την Κυριακή (7/9/2024) ότι η χώρα του «θα χάσει τον πόλεμο» εάν δεν φτάσει εγκαίρως η αμερικανική βοήθεια, η οποία παραμένει μπλοκαρισμένη από το Κογκρέσο.

Σήμερα έγινε γνωστό πως ο Ζελένσκι επισκέφθηκε τις αμυντικές οχυρώσεις που κατασκευάστηκαν πρόσφατα στην περιοχή του Χαρκόβου, όπου τόνισε ότι η ζώνη αυτή είναι «πολύ σημαντική».

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Και οι Ρώσοι πρέπει να δουν ότι είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε. Θέλω ο λαός μας να ξέρει ότι η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη εάν ο εχθρός επιτεθεί» ανέφερε, σύμφωνα με τον λογαριασμό της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram.

Η προεδρία δεν διευκρίνισε πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη.

UKRAINE kharkiv FORTIFICATIONS ZELENSKIY

Μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, το καλοκαίρι του 2023, το Κίεβο βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με τις ρωσικές επιθέσεις στα βορειοανατολικά, τα ανατολικά και τα νότια.

Ο στρατός έχει αρχίσει να κατασκευάζει χαρακώματα και αμυντικές γραμμές για να ανακόψει τους Ρώσους και να αποφύγει μια προέλασή τους, μια τακτική παρόμοια με εκείνη που υιοθέτησε πέρσι το Κρεμλίνο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εδώ και μήνες δέχονται επιθέσεις στην περιοχή του Κουπιάνσκ ενώ η πόλη του Χαρκόβου βομβαρδίζεται διαρκώς. Στο στόχαστρο έχουν μπει κυρίως οι ενεργειακές υποδομές, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μπλακάουτ.

Τα οχυρωματικά έργα που κατασκευάζει η Ουκρανία είναι ένα δίκτυο από χαρακώματα, αντιαρματικές τάφρους και εμπόδια, τα αποκαλούμενα «δόντια του δράκου», κομμάτια μπετόν σε τριγωνικό σχήμα που έχουν ως στόχο να καθυστερήσουν μια επίθεση με τεθωρακισμένα.

UKRAINE EAST FORTIFICATIONS

Η κατάσταση στο μέτωπο κρίνεται δύσκολη, έπειτα από δύο χρόνια πολέμου: η Ουκρανία δυσκολεύεται να στρατολογήσει νέες δυνάμεις, η αμερικανική βοήθεια ύψους 60 δισεκ. δολαρίων παραμένει μπλοκαρισμένη από το Κογκρέσο εδώ και μήνες ενώ εκείνη των Ευρωπαίων καθυστερεί.

Παράλληλα, η Ρωσία κατάφερε να στρατολογήσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και να στρέψει τη βιομηχανική παραγωγή της προς την πολεμική προσπάθεια, παρά τις δυτικές κυρώσεις που πλήττουν την οικονομία της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος σε λούνα παρκ στις ΗΠΑ: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που καλώδιο παιχνιδιού σπάει – Δύο τραυματίες
Στα πλάνα φαίνεται η καμπίνα του παιχνιδιού να είναι στον αέρα όταν ξαφνικά πέφτει με δύναμη στο έδαφος, καθώς ένα από τα καλώδια που το συγκρατούσαν φαίνεται να σπάει απότομα
Λούνα Παρκ
Φρίκη στις ΗΠΑ: Πατέρας δολοφόνησε τη σύζυγο και τα έξι παιδιά τους – Έβαλε φωτιά στο σπίτι, έκαψε τα κατοικίδια και αυτοκτόνησε
Οι πολίτες της κοινότητας ειδοποίησαν τις αρχές για έντονη μυρωδιά καπνού, κατά την κατάσβεση οι πυροσβέστες εντόπισαν τις σορούς του ζευγαριού και των παιδιών ηλικίας από 5 έως 15 ετών
Μέλη της κοινότητας συγκεντρώνονται στο Duncan Woods στο Grand Haven του Μίσιγκαν, για να θρηνήσουν και να τιμήσουν οκτώ μέλη μιας τοπικής οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους σε μια τραγωδία που συγκλόνισε την κοινότητα