Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ουκρανία: Στους 41 έφτασαν οι νεκροί στις περιοχές ελέγχου της Ρωσίας μετά την κατάρρευση του φράγματος

Ουκρανία: Στους 41 έφτασαν οι νεκροί στις περιοχές ελέγχου της Ρωσίας μετά την κατάρρευση του φράγματος

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα (21.6.2023) ότι οι νεκροί στις περιοχές που ελέγχονται από τη Μόσχα στην νότια Ουκρανία έφτασαν τους 41 μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφή στο φράγμα Καχόβκα στον ποταμό Δνείπερο στις αρχές Ιουνίου.

«Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφή του φράγματος αυξήθηκε σε 41», δήλωσε ο αξιωματούχος της ρωσικής κατοχικής διοίκησης της ουκρανικής περιφέρειας της Χερσώνας Αντρέι Αλεξέγενκο.

Σύμφωνα με προηγούμενο απολογισμό που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο από τις αρχές που έχουν διορισθεί από τη Ρωσία, οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κατάρρευση στο φράγμα Καχόβκα ανέρχονταν σε 29.

Το υδροηλεκτρικό φράγμα Καχόβκα, που βρίσκεται σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, καταστράφηκε στις 6 Ιουνίου.

Εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα πλημμύρισαν στη συνέχεια, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και εγείροντας φόβους για ανθρωπιστική καταστροφή πέραν της περιβαλλοντικής.

Η Μόσχα και το Κίεβο επιρρίπτουν η μια στην άλλη την ευθύνη για την καταστροφή αυτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις