Κόσμος

Ουκρανία: Συνελήφθη ο στρατιώτης που σκότωσε πέντε συναδέλφους του – Μόλις είχε παραλάβει όπλο

Συνελήφθη το πρωί το πρωί της Πέμπτης ο στρατιώτης που άνοιξε πυρ στην Ουκρανία κατά συναδέλφων του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων τέσσερις συνάδελφοί του, και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.

Ο 21χρονος στρατιώτης αμέσως μετά τους πυροβολισμούς στο Νίπρο της Ουκρανίας εξαφανίστηκε μαζί με το υπηρεσιακό όπλο του.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 03:40 ώρα Ελλάδας όταν ο φερόμενος ως δράστης παρέλαβε το όπλο του πριν αναλάβει βάρδια στη φρουρά σε ένα εργοστάσιο του ομίλου Γιουζμάς, στην πόλη Νίπρο. Το εργοστάσιο παράγει πυραύλους-φορείς διαστημοπλοίων, συμβατικούς πυραύλους για τις ένοπλες δυνάμεις, οχήματα, βιομηχανικά εργαλεία κ.λπ.

«Μέλος της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς άνοιξε πυρ με τουφέκι εφόδου Καλάσνικοφ εναντίον των φρουρών του εργοστασίου, κατόπιν δραπέτευσε με το όπλο του. Ως συνέπεια πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα είναι τέσσερις στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς και ένας πολίτης, μία γυναίκα.

Αρκετές ώρες μετά την τραγωδία, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα ηλικίας 21 ετών ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Οδησσού και δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του, όπου εμφανίζεται ξαπλωμένος στο χιόνι φορώντας στολή και με ξυρισμένο κρανίο.

«Ο Αρτέμ Ριαμπτσούκ συνελήφθη από αξιωματικούς της αστυνομίας στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ», ανέφερε ο υπουργός Ντένις Μοναστίρσκι σε ανάρτησή του στο Facebook. Συνελήφθη στην πόλη Πιντγκορόντνε γύρω στις 07:30 ώρα Γκρίνουιτς (10:30, ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε η αστυνομία, περίπου 15 χμ. από το σημείο των πυροβολισμών.

Ειδική επιχείρηση είχε εξαπολυθεί στο Ντνίπρο, μια πόλη στο κεντρικό τμήμα της χώρας και στη γειτονική περιοχή για τον εντοπισμό του. Ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς, Μίκολα Μπάλαν, μετέβη επιτόπου.

«Τα κίνητρα του εγκλήματος δεν είναι ακόμη γνωστά», διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά τη σύλληψη του στρατιώτη, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής η οποία θα ερευνήσει τις συνθήκες της τραγωδίας καθώς και την «ψυχική κατάσταση» του νεαρού άνδρα.

Τα βίαια επεισόδια, κάποια με τη χρήση όπλων, σε στρατιωτικές μονάδες κρατών της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ είναι συχνά, και αποδίδονται συνήθως σε καψόνια κατά τη «μύηση» των νεοσύλλεκτων, ειδικά στη Ρωσία. Η κατάσταση πάντως έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στη μύηση νεοσύλλεκτων αποδίδονται επίσης, πέρα από τις ανθρωποκτονίες, αρκετές αυτοκτονίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο 19χρονοι που δήλωναν πίστη στo ISIS και σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστώνη
Έλεγαν ότι θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι να κόψουν τους λαιμούς των ανθρώπων και να επιτεθούν σε χριστιανούς και Εβραίους - Οι δύο νεαροί επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Τουρκία
Αστυνομικός του τμήματος Νέας Υόρκης (NYPD)
Η Κίνα ενισχύει τη ναυτική της ισχύ – Σε υπηρεσία το νεότερο αεροπλανοφόρο «Fujian» του Πεκίνου
Το «Fujian», το πρώτο κινεζικό πλοίο εξοπλισμένο με ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες, συμβολίζει τη φιλοδοξία του Σι Τζινπίνγκ να ανταγωνιστεί τη ναυτική υπεροχή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό
Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Φουτζιάν
Ίλιγγο προκαλούν οι αποδοχές του Έλον Μασκ: Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν αστρονομικό πακέτο σχεδόν 1 τρισ. δολάρια
Το δεκαετές «pay package» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αναλύεται σε δώδεκα δόσεις, ανάλογα με την εκπλήρωση στόχων και τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου
O CEO της TESLA Έλον Μασκ
Προκαλεί ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μετά τη συμφωνία ΗΠΑ–Νότιας Κορέας για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια
Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε μη αναγνωρισμένο βλήμα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, οκτώ ημέρες μετά το «πράσινο φως» του Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή πυρηνοκίνητου υποβρυχίου για τη Σεούλ
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν