Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ουκρανία: Συνελήφθησαν «εκτελεστές» που σχεδίαζαν τη δολοφονία του υπουργού Άμυνας της χώρας

Ουκρανία: Συνελήφθησαν «εκτελεστές» που σχεδίαζαν τη δολοφονία του υπουργού Άμυνας της χώρας

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) συνέλαβε δύο άνδρες που φαίνεται να εργάζονταν για την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας (GRU). Σχεδίαζαν μάλιστα τη δολοφονία του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέξιι Ρέζνικοφ και του επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Κιρίλο Μπουντάνοφ. 

Οι αρχές της Ουκρανίας με την σύλληψη αυτή, απέτρεψαν και το σχέδιο που αποδίδεται στην υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας GRU, με το Κρεμλίνο ή τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αν μην έχουν αντιδράσει ακόμα. Παράλληλα, το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας. 

Οι δύο συλληφθέντες – ο ένας κάτοικος του Λουχάνσκ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από τη Μόσχα αυτονομιστών, και ο δεύτερος κάτοικος Κιέβου – έλαβαν προσφορά 150.000 δολαρίων από Ρώσους μεσάζοντες, σύμφωνα με την SBU.

Ο άνδρας από την περιοχή του Λουχάνσκ εισήλθε στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία και συνελήφθη στην πόλη Κόβελ μαζί με τον συνεργάτη του από το Κίεβο, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, τα μέτρα ασφαλείας για τους κορυφαίους αξιωματούχους της Ουκρανίας είναι δρακόντεια. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις