Κόσμος

Ουκρανία: Τέλος η στρατοπέδευση με σκηνές μετά από μπαράζ φονικών πληγμάτων που εξαπέλυσε η Ρωσία

Ο Στρατηγός Σίρσκι έδωσε εντολή επίσης να κατασκευαστούν νέα καταφύγια για την προστασία των στρατιωτικών στα μετόπισθεν

Ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι έδωσε εντολή να κατασκευαστούν νέα καταφύγια σε κέντρα εκπαίδευσης στην Ουκρανία για να προστατεύσουν τους στρατιώτες από τις θανατηφόρες αεροπορικές επιθέσεις που εξαπολύει η Ρωσία, αλλά και να σταματήσει η εξωτερική στρατοπέδευση με σκηνές.

Η διαταγή του Ολεξάντρ Σίρσκι έρχεται μετά από μια σειρά βομβαρδισμών από την Ρωσία που εστίασαν την προσοχή στη χαλαρή πειθαρχία στις στρατιωτικές βάσεις, καθώς η Ουκρανία μάχεται εναντίον ενός μεγαλύτερου και καλύτερα εξοπλισμένου ρωσικού στρατού.

Τον περασμένο μήνα ο Μιχαήλο Ντραπάτιι παραιτήθηκε από διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, μετά από μια ρωσική πυραυλική επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 12 στρατιωτών και τον τραυματισμό δεκάδων σε ένα κέντρο εκπαίδευσης.

«Η άνευ όρων απαίτησή μου είναι να διασφαλιστεί και να βελτιωθεί η ασφάλεια των στρατιωτών στα κέντρα εκπαίδευσης και στα πεδία εκπαίδευσης στα μετόπισθεν», έγραψε ο Σίρσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Απαγορεύεται η συσσώρευση προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, η τοποθέτηση στρατιωτών σε στρατόπεδα με σκηνές» πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκτός από την οργάνωση της κατασκευής νέων καταφυγίων, οι αξιωματούχοι επιδιώκουν επίσης να δώσουν «πρόσθετες μηχανικές λύσεις», τόνισε ακόμα ο Σίρσκι.

Σε μία πρόσφατη επίθεση, στις 20 Μαΐου 2025, ένας ρωσικός πύραυλος προκάλεσε τον θάνατο έξι στρατιωτών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 σε ένα στρατιωτικό πεδίο βολής της Ουκρανίας.

Στις 22 Ιουνίου 2025, τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου δώδεκα τραυματίσθηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας.

Ανακοινώνοντας την παραίτηση του την 1η Ιουνίου 2025, ο Ντραπάτιι, πρώην αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων, είχε πει ότι θα ήθελε με την παραίτηση του να δώσει το παράδειγμα σε άλλους διοικητές.

«Δεν θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο αν δεν δημιουργήσουμε έναν στρατό όπου η τιμή δεν θα είναι απλώς μια λέξη αλλά μια πράξη», έγραψε στο Facebook την 1η Ιουνίου. «Όπου η ευθύνη δεν είναι τιμωρία, αλλά το θεμέλιο της εμπιστοσύνης».

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων στρατιώτες και άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή πλήρους κλίμακας στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
3 νεκροί, μεταξύ των οποίων 1 παιδί, από νέα ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο λίγες ώρες πριν το ραντεβού Τραμπ - Ζελένσκι
«Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου παιδιού μικρής ηλικίας. Άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους έξι παιδιά» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης
Ουκρανοί διασώστες μεταφέρουν τη σορό άνδρα που σκοτώθηκε σε ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης
Στις 20:00 η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει κατ' ιδίαν τον Ζελένσκι και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνόδευσαν τον Ουκρανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Γιατί ο Πούτιν έχει «εμμονή» με το Ντονμπάς: Ο ρόλος της περιοχής στον τερματισμό του πολέμου και το όραμα του Ρώσου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να ελέγξει το Ντονμπάς από το 2014 - Η περιοχή υπήρξε το πεδίο των πιο αιματηρών μαχών του πολέμου και αποτελεί το κύριο επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας
Βλάντιμιρ Πούτιν 2
Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένκι και Ευρωπαίους: «Δεν πρόκειται να ανακτηθεί η Κριμαία ούτε να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»
Στις 20:00 η συνάντηση των 2 ηγετών - Τι ώρα θα ξεκινήσει η σύνοδος με τους Ευρωπαίους ηγέτες - Η πρώτη ανάρτηση του Ζελένσκι αφού έφτασε στις ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 17 λεπτά
3
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο πλευρό του Ζελένσκι: Οι ελπίδες, οι πιέσεις και τα διαπραγματευτικά «όπλα» στη συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Ζελένσκι αναμένεται να δεχτεί πιέσεις από τον Τραμπ να αποδεχτεί τη συμφωνία που πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 12