Κόσμος

Ουκρανία: Θετικός στον κορονοϊό ο Ποροσένκο – Ο πρώην πρόεδρος πάσχει κι από διαβήτη

Θετικός στον Covid – 19 ο Πέτρο Ποροσένκο όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας, σε μια περίοδο που επιδεινώνεται η πανδημία στη χώρα.

Ο 55χρονος Ποροσένκο πάσχει από διαβήτη, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα και επιπλοκές λόγω του κορονοϊού. Ο Ουκρανός πρώην πρόεδρος ανέφερε μέσω του Twitter ότι λαμβάνει θεραπεία στο σπίτι του και αναγκάστηκε να ματαιώσει την προεκλογική εκστρατεία για τις τοπικές εκλογές της 25ης Οκτωβρίου.

Μία εκπρόσωπός του είπε ότι ο Ποροσένκο, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ουκρανία, “είναι σε καλή κατάσταση”.

Στην Ουκρανία καταγράφονται πλέον περίπου 3.000 νέα κρούσματα του Covid – 19 σε καθημερινή βάση, από περίπου 800 τον Ιούλιο. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 204.000 κρούσματα και από αυτούς τους ανθρώπους οι 3.627 πέθαναν.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστρονόμοι στην Ιαπωνία ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα
Ο εν λόγω παγωμένος βράχος, που αποκαλείται (612533) 2002 XV93, βρίσκεται σε απόσταση 40 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Ήλιου - Γης, δηλαδή περίπου 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Ήλιο
Πλούτωνας