Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Ουκρανία: Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έπληξε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία – Διαψεύδει η Μόσχα

Ουκρανία: Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έπληξε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία – Διαψεύδει η Μόσχα

Tην αεροπορική βάση Saky που βρίσκεται στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία έπληξαν ουκρανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός της Ουκρανίας, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη αναφορά από πηγή εντός της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Η Μόσχα με τη σειρά της διαψεύδει. 

Όπως αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωση η αεροπορική βάση Σάκι στη δυτική Κριμαία αποτέλεσε στόχο των ουκρανικών δυνάμεων άμυνας, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ρωσικές δυνάμεις από την πλευρά τους αναφέρουν ότι κατέρριψαν όλους τους ουκρανικούς πυραύλους που είχαν ως στόχο την αεροπορική βάση Σάκι στην Κριμαία, δήλωσε μέσω Telegram σήμερα ο Όλεγκ Κρουτσκόφ, σύμβουλος του διορισμένου από τη Ρωσία επικεφαλής της τοπικής διοίκησης Σεργκέι Αξιόνοφ.

Νωρίτερα η πηγή από την υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε ότι η επίθεση έγινε από την υπηρεσία ασφαλείας SBU και το πολεμικό ναυτικό με τη χρήση drones και πυραύλων κρουζ Neptune. Η επίθεση «πέτυχε τον στόχο και προκάλεσε σοβαρή ζημιά» σε εξοπλισμό στην αεροπορική βάση, δήλωσε η πηγή.

Η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία, την οποία κατέλαβε και προσάρτησε η Ρωσία το 2014, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν με αντεπίθεσή τους που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερις μήνες.

Οι πρόσφατες επιθέσεις αποτυπώνουν τις αυξανόμενες πυραυλικές δυνατότητες του Κιέβου ενώ η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει την Ουκρανία από απόσταση με πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και drones.

Η πηγή δήλωσε ότι τουλάχιστον 12 αεροσκάφη μάχης και φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκονταν στη βάση στη δυτική Κριμαία και ότι η βάση αυτή είχε επίσης χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση χειριστών drones.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις