Κόσμος

Ουκρανία: Το Κίεβο ζητά από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να οργανώσουν την περίθαλψη των μαχητών του Αζοφστάλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ουκρανία ζήτησε το Σάββατο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) να οργανώσουν μια αποστολή για την απομάκρυνση και την περίθαλψη των στρατιωτών που έχουν εγκλωβιστεί στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεσουκ έστειλε επιστολή στον Μισέλ-Ολιβιέ Λασαριτέ, τον υπεύθυνο των προγραμμάτων οργάνωσης ανθρωπιστικών αποστολών και επικεφαλής των MSF στην Ουκρανία, όπως ανέφερε το υπουργείο Επανενσωμάτωσης των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών.

Το Κίεβο ζητά από τους MSF να οργανώσουν μια αποστολή με στόχο την απομάκρυνση των υπερασπιστών της Μαριούπολης και του Αζοφστάλ και την παροχή περίθαλψης στους τραυματίες, «τα ανθρώπινα δικαιώματα των οποίων καταπατούνται από τη Ρωσική Ομοσπονδία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ουκρανοί υπερασπιστές του αχανούς εργοστασίου «βρίσκονται εδώ και 72 ημέρες υπό τους συνεχείς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού» και επειδή δεν έχουν φάρμακα, νερό και τρόφιμα «οι τραυματίες πεθαίνουν από γάγγραινα και σηψαιμία».

Νωρίτερα σήμερα το Κίεβο ανακοίνωσε ότι όλες οι γυναίκες τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι που είχαν εγκλωβιστεί στο Αζοφστάλ απομακρύνθηκαν από αυτόν τον τελευταίο θύλακα αντίστασης των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Νετανιάχου ζητά δίωξη των εμπλεκόμενων στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «NAZA» για αδικήματα ασφαλείας
«Διηγείται μια ψευδή, παραπλανητική και προκατειλημμένη αφήγηση που δυσφημεί το Κράτος και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις παγκοσμίως και βλάπτει σοβαρά το κύρος του Ισραήλ» λέει ο Νετανιάχου
Νετανιάχου
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν στελέχη αμυντικών εταιρειών σε όλη την Ευρώπη ότι η Ρωσία εντείνει τις απόπειρες δολοφονίας τους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εταίρων της Ουκρανίας
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Η Τουρκία επιταχύνει τις κατασκευές καταφυγίων για προστασία από επιθέσεις: Το σχέδιο για χώρους σε 81 νομούς
Η κατασκευή σύγχρονων καταφυγίων και στις 81 επαρχίες γίνεται για παροχή ασφαλών χώρων για τους πολίτες σε περίπτωση πολέμου, φυσικών καταστροφών ή πυρηνικών διαρροών
Ερντογάν