Κόσμος

Ουκρανία: «Το να παραδοθούμε δεν αποτελεί επιλογή» λένε οι ουκρανικές δυνάμεις στο Αζοφστάλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Ουκρανοί μαχητές που έχουν οχυρωθεί εδώ και εβδομάδες στα υπόγεια της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, τελευταίου θύλακα αντίστασης μπροστά στον ρωσικό στρατό στο λιμάνι της Μαριούπολης (νοτιοανατολικά), ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραδοθούν.

«Το να παραδοθούμε δεν αποτελεί επιλογή, διότι η ζωή μας δεν ενδιαφέρει τη Ρωσία. Το να μας αφήσουν να ζήσουμε δεν τους νοιάζει», δήλωσε ο Ίλια Σαμοϊλένκο, αξιωματούχος των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης τύπου.

«Οι προμήθειές μας είναι περιορισμένες. Μας απομένει νερό. Μας απομένουν πυρομαχικά. Έχουμε τα όπλα πάνω μας. Θα πολεμήσουμε έως την καλύτερη έκβαση αυτής της κατάστασης», συμπλήρωσε ο ίδιος από τα υπόγεια της βιομηχανικής εγκατάστασης.

«Εμείς, το στρατιωτικό προσωπικό της φρουράς της Μαριούπολης, γίναμε μάρτυρες των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η Ρωσία, ο ρωσικός στρατός. Γίναμε μάρτυρες αυτών», συμπλήρωσε ο Σαμοϊλένκο, ο οποίος μιλούσε είτε στα ουκρανικά είτε στα αγγλικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανικά χτυπήματα στο Ιράν σε αντίποινα για την κατάρριψη του ελικοπτέρου Απάτσι και «απάντηση» της Τεχεράνης
«Πιστεύω ότι η ανταπόδοση θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρή», είπε ο Τραμπ στο ABC λίγο πριν τις νέες αμερικανικές επιθέσεις - Η Τεχεράνη «απάντησε» με πυραύλους και drones εναντίον αμερικανικών στόχων
Αμερικανικό ελικόπτερο Apache
Ισπανία: «Πολύ ανησυχητική για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης» η εγκατάλειψη του σχεδίου για την κατασκευή μαχητικού αεροσκάφους Scaf
Το φιλόδοξο σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορικής μάχης νέας γενιάς, που θα συνδύαζε επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Margarita Robles, Minister of Defence, during a government control session in the Senate, 9 June 2026, in Madrid (Spain). The government faces questions from the opposition in the Senate on security and protests, defence spending, health, housing, corruption and migration.
Σκανδιναβία και Βαλτική πιέζουν για «fast track» ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ – Η κοινή ανακοίνωση
Στη σύνοδο παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Γαλλίας για την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ
Ουκρανία 15