Κόσμος

Ουκρανία: Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Τζο Μπάιντεν συζήτησαν για την κρίση με τη Ρωσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως είχε μία μακρά συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του, τον Τζο Μπάιντεν, σχετικά με τις από κοινού ενέργειες σε ό,τι αφορά στην αποκλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.

Η Ουάσινγκτον έχει στηρίξει την Ουκρανία στην αντιπαράθεσή της με τη Μόσχα, αφότου η Ρωσία συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα των δύο χωρών τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στη γείτονά της.

«Συζητήσαμε τις τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες με στόχο την αποκλιμάκωση (της έντασης) και συμφωνήσαμε σε από κοινού ενέργειες στο μέλλον. Ευχαρίστησα τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη συνεχιζόμενη στρατιωτική βοήθεια. Συζητήσαμε επίσης για την πιθανότητα οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία», αναφέρει ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, σύμφωνα με την Ντόχα
Επτά και πλέον μήνες μετά την έναρξη των βομβαρδισμών των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη μοιάζουν να έχουν περιέλθει εκ νέου σε αδιέξοδο
Doha, Qatar - December 20, 2024: Waving Qatar flag in Doha city center with city center in background