Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ουκρανικά ΜΜΕ για παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία: Απών ο αρχηγός του στρατού της Ρωσίας, αναφορές για τραυματισμό του

Ουκρανικά ΜΜΕ για παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία: Απών ο αρχηγός του στρατού της Ρωσίας, αναφορές για τραυματισμό του

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, η φετινή στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μάη στη Ρωσία – όπως ήταν αναμενόμενο – τράβηξε την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ, καθώς η Δύση περίμενε με κομμένη την ανάσα τα όσα θα πει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

«Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας, ενώ η Δύση δεν ήθελε να εισακούσει τη Ρωσία», τόνισε – μεταξύ άλλων – ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη σύντομη ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία. Και για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση (σ.σ. όπως αποκαλεί η Ρωσία τον πόλεμο) στην Ουκρανία ήταν ένα απαραίτητο και χρονικά κατάλληλο μέτρο, η μοναδική σωστή απόφαση». (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Πέρα όμως από την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν, τα ΜΜΕ στην Ουκρανία εστίασαν και στους στρατιωτικούς που ήταν εκεί. Και δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ δεν είχε εμφανιστεί στην Κόκκινη Πλατεία. 

Δημοσίευμα του NEXTA ανέφερε μάλιστα ότι την 1η Μαΐου υπήρξαν αναφορές ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε τραυματιστεί στο πόδι στο Ιζιούμ (ανατολική Ουκρανία) μετά από ουκρανική επίθεση, και διακομίστηκε σε νοσοκομείο στη Μόσχα. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Ρώσος στρατηγός είχε σταλεί στην Ουκρανία για να επιβλέψει προσωπικά την επιχείρηση στο Ντονμπάς.

Την απουσία του στρατηγού Βαλέρι Γερασίμοφ σχολίασε πάντως και ο επικεφαλής του γραφείου των Financial Times στη Μόσχα, σε ανάρτησή του στα social media. «Το ιπτάμενο σκέλος της παρέλασης αναβλήθηκε, φαινομενικά λόγω της κακοκαιρίας. Αλλά μοιάζει με μια απολύτως υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα στην Μόσχα…

Λοιπόν:

  • Καμία κήρυξη πολέμου ή κινητοποίηση
  • Καμία απειλή για πυρηνικά προς οποιονδήποτε
  • Κανένα σημάδι του Βαλέρι Γκερασίμοφ» έγραψε o Max Seddon στο Twitter.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις