Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ούνα φάτσα – άλλη ράτσα! Δεν βάζει χαράτσια για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση η Ιταλία

Ούνα φάτσα – άλλη ράτσα! Δεν βάζει χαράτσια για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση η Ιταλία
φωτογραφία Reuters

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε στην Ιταλία ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να αυξήσει τον ΦΠΑ, παρά τα μειωμένα δημόσια έσοδα.

“Ο στόχος είναι η βαθμιαία εφαρμογή των δεσμεύσεων που περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο διατηρώντας, παράλληλα, την δημοσιονομική ισορροπία”, τόνισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζοβάννι Τρία.

Τόσο ο Τρία, όσο και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, υπογράμμισαν, δε, ότι δεν ελήφθη ποτέ υπόψη το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, κάτι που συνεπιφέρει και επιβάρυνση για τους φορολογούμενους πολίτες.

Ο Κόντε δήλωσε, επίσης, ότι στην φάση αυτή ο νέος κρατικός προϋπολογισμός είναι υπό κατάρτιση και, κατά συνέπεια, δεν έχει νόημα να γίνεται αναφορά σε τυχόν αύξηση και σε συγκεκριμένα ποσοστά της σχέσης ελλείμματος – ΑΕΠ.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό χαρακτήρισε “ψευδή είδηση” την μελλοντική αύξηση του ΦΠΑ, διότι, όπως είπε, “η κυβέρνηση αυτή δεν παίζει, και δεν θα επιτρέψει να βγουν, τα χρήματα, από το παράθυρο για να ξαναμπούν, αμέσως μετά, από την πόρτα”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις