Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία να ενταχθεί στα αμυντικά προγράμματα της ΕΕ για να αντισταθεί στη Ρωσία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία να ενταχθεί στα αμυντικά προγράμματα της ΕΕ για να αντισταθεί στη Ρωσία
Reuters

Η ΕΕ πρέπει να λάβει υπόψη τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε στην ετήσια διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

Κατά την ομιλία της στην ετήσια διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να υπολογίσει τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας στον καθορισμό της μελλοντικής στρατηγικής της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

«Η στρατηγική μας μπορεί να είναι πλήρης μόνο όταν θα λάβει υπόψη τις ανάγκες της Ουκρανίας και την βιομηχανική ικανότητα της χώρας», είπε, προσθέτοντας ότι το Κίεβο πρέπει να ενταχθεί στα αμυντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των Ουκρανών στον πόλεμο κατά της ρωσικής εισβολής.

«Το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί αυτό είναι η συμμετοχή της Ουκρανίας στην συμβουλευτική διαδικασία επί της βιομηχανικής Στρατηγικής», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει στην ενσωμάτωση της Ουκρανίας σε ορισμένα από τα αμυντικά μας προγράμματα, με την σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου αυτή είναι αναγκαία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις