Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ουτρέχτη: Είχε συλληφθεί στο παρελθόν ο δράστης – Ψάχνουν το κίνητρό του οι αρχές

Ουτρέχτη: Είχε συλληφθεί στο παρελθόν ο δράστης – Ψάχνουν το κίνητρό του οι αρχές

Ακόμα δεν είναι γνωστό αν ο ύποπτος είχε κάποια σχέση με τα θύματα.

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα σε ένδειξη πένθους οι σημαίες στα κυβερνητικά κτίρια της Ολλανδίας, μία ημέρα μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων πέντε από τα πυρά ενός άνδρα σε τραμ στα περίχωρα της Ουτρέχτης.

Ο ύποπτος –ο 37χρονος τουρκικής καταγωγής Γκοκμέν Τανίς– συνελήφθη χθες έπειτα από ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας που διήρκεσε επτά ώρες και βάσει της ολλανδικής νομοθεσίας θα οδηγηθεί την Πέμπτη ενώπιον δικαστή.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξακολουθούν να προσπαθούν να διαπιστώσουν το κίνητρο για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε σε μια ήσυχη κατοικημένη γειτονιά της ολλανδικής πόλης.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ρομπ φαν Μπρέε δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή χθες το βράδυ ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν ο ύποπτος είχε κάποια σχέση με τα θύματα, ενώ ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σημείωσε ότι το ενδεχόμενο η επίθεση αυτή να είχε “τρομοκρατικά” κίνητρα δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί.

Ωστόσο ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Ουτρέχτης Ρούτχερ Γιέκεν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επίσης χθες το βράδυ ότι μπορεί η υπόθεση αυτή να σχετίζεται με οικογενειακά ζητήματα.

Ο ύποπτος είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, πρόσθεσε ο Γιέκεν, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο Τανίς δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής, ούτε κάποιος δικηγόρος που τον εκπροσωπεί.

Το τρίτο θύμα δεν έχει αναγνωριστεί

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad γράφει σχετικά με τους δύο νεκρούς ότι η μία ήταν μια 19χρονη που εργαζόταν σε καφέ και ο άλλος ένας προπονητής τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας που ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών. Και οι δύο έχουν ολλανδικά επίθετα. Το τρίτο θύμα δεν έχει αναγνωριστεί από την αστυνομία ούτε έχει κατονομαστεί από τα μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης δεν απαντούσε σε τηλεφωνικές κλήσεις νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ με μήνυμά της στο Twitter ανακοίνωνε ότι θα εκδώσει ανακοίνωση Τύπου “κατά τη διάρκεια του πρωινού”.

Η Ουτρέχτη, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας με πληθυσμό περίπου 340.000 κατοίκων, είναι γνωστή για τα όμορφα κανάλια της και τους πολλούς φοιτητές της. Οι φόνοι από επιθέσεις με όπλα είναι κάτι το σπάνιο στην πόλη αυτή, όπως και σε όλη την Ολλανδία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις