Κόσμος

«Όχι» από Πούτιν στην απομάκρυνση της σορού του Λένιν από το Μαυσωλείο

Αντίθετος είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην απομάκρυνση της σορού του Βλαντιμίρ Λένιν από το Μαυσωλείο που βρίσκεται στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τάχθηκε σήμερα, κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου, κατά της απομάκρυνσης στην παρούσα φάση της σορού του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης Βλαντίμιρ Λένιν.

«Σε ό,τι αφορά στην σορό του (Λένιν) κατά την άποψή μου, δεν χρειάζεται να την πειράξουμε» δήλωσε ο Πούτιν, καθιστώντας σαφές ότι θα πρέπει να παραμείνει στο Μαυσωλείο «σε κάθε περίπτωση όσο θα υπάρχουν στην χώρα μας παρά πολλοί άνθρωποι που συνδέουν την ύπαρξή της με την δική τους ζωή, με ορισμένα επιτεύγματα του παρελθόντος, της σοβιετικής περιόδου».

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Σοβιετική Ένωση συνδέεται άρρηκτα με το όνομα του Βλαντίμιρ Λένιν. «Είναι καλύτερα να μην ασχοληθούμε με αυτό. Για ποιο λόγο (να το κάνουμε), πρέπει να απλά να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να αναπτυχθούμε ενεργά» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στον ρόλο του Λένιν στην ρωσική ιστορία, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι κατά την δική του εκτίμηση «δεν ήταν κρατικός παράγοντας, αλλά επαναστάτης»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6