Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. από το ΕΛΚ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τέρμα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. Ζητά να μπει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε ένα έγγραφο πέντε σημείων που κατέθεσε το ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο έχει περιέλθει στην κατοχή της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, οι Ευρωπαίοι Χριστιανοδημοκράτες τονίζουν ότι η Ευρώπη «είναι ασφάλεια ζωής σε έναν δραματικά αλλαγμένο κόσμο».

Σε αυτό το έγγραφο το ΕΛΚ τάσσεται υπέρ μιας σημαντικής ενίσχυσης των εξουσιών μιας πιο μικρής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, οι Ευρωπαίοι Χριστιανοδημοκράτες τονίζουν: «Μόνο χώρες, που ανήκουν γεωγραφικά στην Ευρώπη, μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ». Η Τουρκία «δεν θα μπορούσε να ενταχθεί πλήρως στην ΕΕ, διότι αυτό θα ήταν περίπλοκο τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για εκείνη».

Αντ’ αυτού το ΕΛΚ προτείνει η Τουρκία να είναι μεταξύ μιας ομάδας χωρών οι οποίες θα είναι «εταίροι» της ΕΕ, χωρίς όμως να έχουν προοπτική ένταξης στο μπλοκ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε