Κόσμος

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά πέντε κόμματα κάνουν μια…κυβέρνηση!

“Προτεραιότητα είναι η συμφιλίωση”. Όταν τα κόμματα τα βρίσκουν για το καλό της χώρας τότε μπορούν να συνυπάρξουν...μέχρι φυσικά να συμβεί το αντίθετο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η Γινγκλάκ Σιναουάτρα ανακοίνωσε σήμερα το σχηματισμό ενός πεντακομματικού κυβερνητικού συνασπισμού υπό το κόμμα της, το Πούα Τάι, ο οποίος θα ελέγχει περίπου το 60% του κοινοβουλίου, μια ημέρα μετά την εντυπωσιακή εκλογική νίκη της.
 
“Πέντε κόμματα συμφώνησαν να εργαστούν μαζί για να κυβερνήσουν τη χώρα και να λύσουν τα προβλήματα του λαού”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Γινγκλάκ.
 
Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και αδελφός της Γινγκλάκ, ο Τάκσιν Σιναουάτρα, δήλωσε σήμερα ότι προτεραιότητα έχει η συμφιλίωση και ότι δεν προβλέπει προς το παρόν να επιστρέψει στη χώρα, μετά τη νίκη της παράταξής του στις εκλογές.
 
“Η επιστροφή μου δεν αποτελεί προτεραιότητα. Η προτεραιότητα είναι η συμφιλίωση”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ανατράπηκε το 2006 από το στρατό και σήμερα διευθύνει την αντιπολίτευση από την εξορία του στο Ντουμπάι.
 
Ο Τάκσιν δήλωσε πως “ευγνωμονεί” τον ταϊλανδικό λαό επειδή ψήφισε υπέρ της αντιπολίτευσης.
 
“Είμαι πολύ ευγνώμων στον ταϊλανδικό λαό (…) είναι σαφές ότι θέλουν τη συμφιλίωση στη χώρα, ότι θέλουν να δουν το τέλος της σύγκρουσης και τη χώρα να προχωράει μπροστά”, δήλωσε ακόμη.
 
 

Η Γινγκλάκ έγινε… πρωθυπουργός!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη WSJ: Ο Πιτ Χέγκσεθ είχε σχέδιο «βόμβα» για μείωση αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη – Το μπλόκο του Μάρκο Ρούμπιο
Ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ είχε προετοιμάσει νέες περικοπές στην Ευρώπη, πέραν αυτών που είχαν προηγηθεί σε Πολωνία και Ρουμανία, αλλά τελικά απορρίφθηκε
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ
Εξέλιξη – θρίλερ στο Μονακό: Στη Γερμανία εντοπίστηκε η γυναίκα που καταζητείται για την έκρηξη με στόχο τον Ουκρανό ολιγάρχη – Ντύθηκε άντρας
Οι αρχές του Μονακό ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη (02.07.2026) ότι τυτοποιήθηκε πρόσωπο ως ύποπτο για την επίθεση στον Ουκρανό Βαντίμ Γερμολάεφ με παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα
Αστυνομία στο Μονακό