Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παγκόσμια ανησυχία για την Συρία – “Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο”

Παγκόσμια ανησυχία για την Συρία – “Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο”

“Για το χειρότερο” στην Βόρεια Συρία προετοιμάζεται ο ΟΗΕ, ετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ πως δεν θα αντιταχθούν σε μια τουρκική επίθεση εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής.

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί (…) Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», δήλωσε ο Πάνος Μουμτζής, συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για τη Συρία, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Όλα αυτά καθώς… μόνο ροδοπέταλα δεν έστρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν. Του έδωσε το “πράσινο φως” να εισβάλλει στην Συρία με αποτέλεσμα οι Κούρδοι μαχητές που τόσο καιρό μάχονταν τον ISIS να μένουν μόνοι τους στην περιοχή και ένας νέος πόλεμος να ξεκινά. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας που πέρασαν από 40 κύματα βαίνουν προς εξομάλυνση με συνέπειες που δύσκολο είναι να προβλεφθούν για την περιοχή. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από την αποχώρηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Πομπέο από την Αθήνα και όμως Ουάσινγκτον και Άγκυρα δείχνουν να έχουν έρθει πολύ κοντά.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ το πρώτο 15νθημερο του Νοεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις