Κόσμος

Παγκόσμια Ημέρα Τζέιμς Μποντ: Οι Aston Martin του αναστατώνουν το Λονδίνο

Αρκετά από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου.

Η Aston Martin συνεργάστηκε με τους παραγωγούς της θρυλικής κινηματογραφικής σειράς EON Productions και Sky για να γιορτάσουν την 5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τζέιμς Μποντ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τζέιμς Μποντ- γιορτή του franchise τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου – ημέρα που προβλήθηκε η πρώτη ταινία, Dr.No το 1962.

H ξεχωριστή ημέρα γιορτάστηκε πρώτη φορά το 2012, όταν οι ταινίες Τζέιμς Μποντ απολάμβαναν τη χρυσή επέτειό τους με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και με την κυκλοφορία του τραγουδιού για το Skyfall από την Adele.

Συλλογή από Aston Martin που οδηγούσε ο φανταστικός μυστικός πράκτορας στις ταινίες βγαίνουν στους δρόμους του Λονδίνου για να θυμίσουν εντυπωσιακές κινηματογραφικές σκηνές.

Η ιστορία των Aston Martin στις ταινίες Τζέιμς Μποντ

Η σχέση Aston-Bond είναι μία από τις μεγαλύτερης διάρκειας εταιρικές σχέσεις στον κόσμο, αν και παραλίγο να μην είχε συμβεί ποτέ.

Στο στάδιο της προ-παραγωγής της τρίτης ταινίας Μποντ, «Goldfinger» (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου) το 1964, η Άστον Μάρτιν δεν ενδιαφερόταν να προμηθεύει με αυτοκίνητα την ταινία και η ομάδα παραγωγής αναζητούσε εναλλακτικές λύσεις, Jaguar, Jensen και Chevrolet.

Στο τέλος, εκπρόσωποι της ταινίας κατόρθωσαν να πείσουν την εταιρεία να τους δανείσει ένα μεταχειρισμένο DB5 και δαπάνησαν £ 25.000 (σχεδόν £ 500,000 / $ 650,000 σε σημερινά χρήματα) για τον εξοπλισμό του με τα πλέον θρυλικά gadgets. Το 1964 ένα ολοκαίνουργιο DB5 είχε τιμή £4.500 (περίπου £ 87.000 / 113.000 σήμερα).

Ο πράκτορας της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6 από τότε οδήγησε αυτοκίνητα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε έντεκα από τις 24 ταινίες της σειράς με πιο πρόσφατο το φιλμ Spectre του 2015.

Τέσσερα από αυτά τα αυτοκίνητα, DB10 (Spectre), V8 Vantage (The Living Daylights), DB5 (Goldfinger) και DBS (Quantum of Solace) κυκλοφορούν σε τοποθεσίες, της βρετανικής πρωτεύουσας, στις οποίες έγιναν γυρίσματα των ταινιών.

Επίσης ένα Vanquish που χρησιμοποιήθηκε στο Die Another Day εκτίθεται στην αντιπροσωπεία της Aston Martin στο Park Lane και ένα από τα 12 DBSs που χρησιμοποιήθηκαν στο Quantum of Solace με εμφανείς τις φθορές από τις σκηνές – θα βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας στη Dover Street.

“Η σχέση μεταξύ του James Bond και της Aston Martin μετρά δεκαετίες, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την Παγκόσμια Ημέρα 2018 Τζέιμς” δήλωσε ο αντιπρόεδρος και CMO της εταιρείας, Σάιμον Σπρουλ. “Το Λονδίνο είναι η έδρα του 007 και οι θαυμαστές του θα δουν στις 5 Οκτωβρίου μερικά από τα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα που έχουν” πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη συλλογή αυτοκινήτων από τις ταινίες Μποντ, όχι μόνο Aston Martins, φιλοξενείται στο Μουσείο Κινηματογράφου του Λονδίνου από το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν με «πολύ ισχυρή δράση» αν διαδηλωτές οδηγηθούν στην κρεμάλα – Προτρέπει τους συμμάχους να φύγουν από τη χώρα
Σε ερώτηση για το τι εννοούσε νωρίτερα, λέγοντας προς τους Ιρανούς ότι «η βοήθεια είναι στο δρόμο», ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει
Ντόναλντ Τραμπ
Ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς στην Ινδία - Προσπαθούν να τον εντοπίσουν οι αρχές
Έντρομοι χωρικοί έχουν εγκαταλείψει τα αγροκτήματά τους και κλείνονται στα σπίτια τους μόλις πέσει το σκοτάδι γιατί φοβούνται ότι θα εμφανιστεί ο ελέφαντας
ελέφαντας
Αιματοκύλισμα στο Ιράν: Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς διαδηλωτές – Η εισαγγελία απειλεί τους «ταραξίες» με θανατική ποινή
Η εξέγερση εξαπλώνεται σε μεγάλες πόλεις, το διαδίκτυο παραμένει μπλοκαρισμένο και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για πρωτοφανές μακελειό
Αυτοκίνητα καίγονται σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κατάρρευση της αξίας του νομίσματος, στην Τεχεράνη του Ιράν
7