Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Παγκόσμια Τράπεζα: 115.000.000 άνθρωποι θα ζουν με… σχεδόν 2 δολάρια ημερησίως λόγω κορονοϊού!

κορονοϊός

Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται να αλλάξουν το προφίλ του παράγοντα της παγκόσμιας φτώχειας, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα.

Πιο συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Τράπεζα τονίζει πως η πανδημία θα “δημιουργήσει” εκατομμύρια “νέους φτωχούς” οι οποίοι μάλιστα έχουν καλό επίπεδο μόρφωσης και κατοικούν σε αστικές περιοχές χωρών με μεσαία εισοδηματικά προφίλ.

Η Παγκόσμια Τράπεζα και η εφιαλτική αναφορά

Τα στοιχεία της αναφοράς είναι πραγματικά σοκαριστικά: Τονίζει πως από 88 έως 115 εκατομμύρια άνθρωποι θα ωθηθούν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας αυτή τη χρονιά, κάτι που σημαίνει πως θα ζουν με λιγότερα από 1.90 δολάρια την ημέρα!

Click4more: Κορονοϊός: «Δεινοπαθεί» η Αττική με 194 από τα 407 νέα κρούσματα!

Επιπλέον, το 80% από αυτούς τους ανθρώπους ζουν σε χώρες με μεσαία εισοδήματα, με την Νότια Ασία να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Πολλές από αυτές τις οικονομίες έχουν επωφεληθεί σημαντικά από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να μην ζουν πια στα όρια της φτώχειας. Η πανδημία, ωστόσο, απειλεί να αντιστρέψει την συγκεκριμένη κατάσταση.

“Είναι πιθανό να δούμε ανθρώπους που ξέφυγαν από την φτώχεια, να επιστρέφουν στην κατάσταση αυτή, αλλά και ανθρώπους που δεν ήταν ποτέ σε αυτή την κατάσταση, να την βιώνουν για πρώτη φορά”, τόνισε η Carolina Sánchez-Páramo, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πηγή: ft.com.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις