Κόσμος

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: 43 επιθέσεις εναντίον υγειονομικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε 43 επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, μεταξύ αυτών υγειονομικοί, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σήμερα.

«Σε οποιαδήποτε σύρραξη, οι επιθέσεις εναντίον των υγειονομικών εγκαταστάσεων συνιστούν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», είπε ο Τέντρος ενώπιον του 15μελούς συμβουλίου, χωρίς να διευκρινίσει ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απαγόρευσε τη μεταφορά του ουρανίου εκτός Ιράν σε περίπτωση συμφωνίας με τις ΗΠΑ
Βέβαια Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε το Ισραήλ ότι το απόθεμα ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού του Ιράν, θα αποσταλεί εκτός Ιράν
Μοτζτάμπα Χαμενεί