Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Παίρνει “κεφάλι” η Μέρκελ – Ανεβαίνουν οι ακροδεξιοί στη Γερμανία

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει πλέον προβάδιασμα 3% έναντι του Μάρτιν Σούλτς, ενώ το κόμμα της (CDU) παραμένει μια μονάδα μπροστά από το SPD, που παρέμεινε σταθερό στο 32% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.

Τα δύο κόμματα, που τώρα είναι εταίροι στον «μεγάλο συνασπισμό» της Μέρκελ, έρχονται στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις αφότου το SPD όρισε τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς ως υποψήφιό του για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε μια ποσοστιαία μονάδα και έφθασε στο 9%, ενώ το κόμμα των Πρασίνων έπεσε μια ποσοστιαία μονάδα, στο 7%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου σε δείγμα 2.505 ψηφοφόρων.

Το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) παραμένει στο 7%, ενώ το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), που υιοθετεί θέσεις υπέρ των επιχειρήσεων, είναι σταθερό στο 6%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε για το γερμανικό περιοδικό Stern και το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Στη μεταξύ τους αναμέτρηση, η Μέρκελ κέρδισε μια ποσοστιαία μονάδα και έφθασε το 39%, σε σύγκριση με 36% για τον Σουλτς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Τόσο η Μέρκελ, η οποία επιδιώκει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία, όσο και ο Σουλτς ελπίζουν να βάλουν τέλος στον σημερινό συνασπισμό και να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση με μικρότερους συμμάχους.

Η δημοσκόπηση της Forsa έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε