Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παίζουν το… “χαρτί” της Βασίλισσας μια μέρα πριν το δημοψήφισμα για Brexit

Παίζουν το… “χαρτί” της Βασίλισσας μια μέρα πριν το δημοψήφισμα για Brexit

Μόνο ως “ύποπτη” μπορεί να θεωρηθεί η στιγμή που βγαίνει στο φως η… ιστορία με το ερώτημα της βασίλισσας Ελισάβετ σχετικά με το αν η Βρετανία πρέπει ή όχι να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο twitter γίνεται… χαμός και φυσικά η Sun πανηγυρίζει με πρωτοσέλιδο.

Ο βιογράφος της βασίλισσας Ελισάβετ, Ρόμπερτ Λέισι αποκάλυψε… ξαφνικά μόλις 48 ώρες πριν από το δημοψήφισμα πως η μονάρχης έθεσε το θέμα σε δείπνο με κοντινά της πρόσωπα. «Πείτε μου τρεις καλούς λόγους που πρέπει η Βρετανία να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση» φέρεται να ρώτησε η Ελισάβετ και η φράση της αυτή «μεταφράστηκε» ως ψήφος υπέρ του Brexit.

Φυσικά στη Βρετανία έχει επικρατήσει… χαμός. Η βασίλισσα δεν συνηθίζει να παίρνει θέση σε πολιτικά ζητήματα. Αμέσως το twitter πήρε φωτιά, κάποιοι… θυμήθηκαν τη βρετανική Αυτοκρατορία, άλλοι στάθηκαν στην κοινοπολιτεία και η Sun δεν έχασε την ευκαιρία για ένα εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο.

Η φωτογραφία της Βασίλισσας σε πρώτο πλάνο, το… ερώτημα «δώστε μου 3 καλούς λόγους για να μείνουμε στην Ευρώπη» με μεγάλα γράμματα και από κάτω η… απάντηση: «Συγγνώμη, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε ούτε έναν».

«Στη βασίλισσα αρέσει να συζητά με καλούς φίλους και την οικογένειά της» είπε ο Λέισι, που δεν άκουσε την Ελισάβετ να θέτει το ερώτημα περί Brexit ή Bremain αλλά άκουσε πως το έθεσε σε δείπνο με την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Άντριου, σε ένα ιδιωτικό δείπνο πριν από μερικές εβδομάδες.

Η βασίλισσα δεν ψηφίζει ποτέ. Ο Λέισι υποστηρίζει πως ανήκει στους ευρωσκεπτικιστές. Και η Sun δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Άλλωστε, τον περασμένο Μάρτιο είχε βγει με πρωτοσέλιδο πως η Ελισάβετ στηρίζει το Brexit. Τότε, το Παλάτι είχε διαψεύσει.

Το πρωτοσέλιδο της Sun τον περασμένο Μάρτιο - Φωτογραφία EPA

Αυτή τη φορά τηρεί σιγή ισχύος. Αλλά όπως και να το κάνει κανείς, μια τέτοια αποκάλυψη για τη βασίλισσα της Βρετανίας μάλλον είναι «περίεργη». Ο χρόνος είναι «ύποπτος», μόλις δυο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες που θα κρίνουν το μέλλον της Βρετανίας στην ενωμένη Ευρώπη και – για πολλούς- το ίδιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε